MALZEMELER
2 avuç ince doğranmış brokoli, soya filizi ve/veya istenen mevsim sebzeleri
4 katı haşlanmış yumurta
1-2 su bardağı kırmızı pancar veya kırmızı lahana haşlama suyu
bir çimdik tuz
mayonez
YAPILIŞI
Yumurtaları katı haşlayın, kabuklarını soyun ve derince bir kabın içine koyun. Üzerlerini örtecek şekilde kırmızı lahana veya pancar suyunu dökün ve oda sıcaklığında altı saat bekletin. Sonra yavaşça sudan çıkarın, kurutun. Yumurtaları ortadan zig zag şeklinde kesin. Salata için ince doğranmış brokoli, soya filizi ve/veya arzu edilen mevsim sebzelerini bir tutam tuz ve biraz mayonezle harman edin.
Bereketiniz bol olsun, ağız tadınız hep yerinde olsun.
Kaynak: http://nowacraft.blogspot.com/2014/05/lila-yumurta-salatasi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder