3 adet yumurta
3 adet yerli muz
Tereyağı
Bir tutam kabartma tozu
Muzlu Pancake
Yapılışı
Muzları çatalla eziyoruz sonrasında yumurta ve kabartma tozu ile bir kapta iyice çırpıyoruz. Tereyağını erittiğimiz tavada arkalı önlü iki dakika pişiriyoruz. Hem unsuz hem şekersiz oldukça sağlıklı bir atıştırmalık.
Afiyet Olsun.
➤ Pratik Cheesecake
Malzemeler
Taban:
2 Adet yumurta,
2 Su bardağı badem,
6 Adet günkurusu kayısı,
2 Adet hurma,
2 Adet kuru incir.
Peynir:
3 Kg süt,
3 Adet limon.
Üst süslemesi:
1/2 Su bardağı kuru siyah üzüm,
1/2 Su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm.
Yapılışı
Taban:
Bademler rondoda çekilerek un haline getirilir. Kuru meyveler de doğranarak rondodan geçirilir. En son bademler ve kuru meyveler birlikte rondoda karıştırılır. Yumurtalar iyice çırpılarak diğer malzemeye eklenir. Yuvarlak bir fırın kabı yağlanır ve karıştırılan malzeme fırın kabına sıkıştırılarak yayılır, 180 derecede 15 dakika fırında pişirilir.
Peynir:Süt kaynayınca limon suyu eklenerek kestirilir. Ilınınca teleme kepçesiyle bir süzgece alınır.Süzülen peynir blender’da krem haline getirilir. Krem kıvamına gelen peynir tabanın üzerine yayılır, üzerine üzümler yayılır ve soğutulur.
Afiyet Olsun.
➤Avokado ile Çok Çikolatalı Puding
Malzemeler:
2 adet olgunlaşmış avokado
2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı – opsiyonel
1/3 su bardağı bal ya da agave
3 adet hurma
½ su bardağı kakao
2 çay kaşığı vanilya
½ ya da 1 su bardağı süt
Yapılışı:
Hindistan cevizi yağı evinizde yok ise bu sefer kullanmadan deneyebilirsiniz. Tercihinize bağlı.
Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve kullanmadan önce yumuşaması için su dolu bir kasede 15 dakika bekletin.
Pudingte istediğiniz kıvama göre ½ su bardağı ile 1 su bardağı arasında süt kullanabilirsiniz. Biz badem sütü kullandık isterseniz diğer kuruyemiş sütleri ile ya da inek sütü ile yapabilirsiniz.
Tüm malzemeleri blendır kabınıza aktarın ve çalıştırın. Koyu kıvamlı bir puding için ½ su bardağı süt yeterli iken tercihinize göre arttırabilirsiniz.
Kaselere paylaştırın ve soğuması için buzdolabında saklayın. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
➤Brownie, Brovni, Browni
Malzemeler:
8*8 bir borcam için ölçüler.
2 su bardağı ceviz içi
22 adet hurma
1 su bardağı kakao – 105 gram
½ ya da 1 su bardağı badem
1 çay kaşığı vanilya
¼ çay kaşığı tarçın
Hurmaların çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın, blendırınızın zarar görmesini istemeyiz. Hurmalarınız çok kuru ve sert ise kullanmadan önce su dolu bir kapta bekletmenizi tavsiye ederiz. Böylece hurmalar yumuşayacak ve karışımın birbirini tutması daha kolay olacak.
Bademi, tercihinize bağlı olarak miktarını arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. İsterseniz hiç kullanmayabilirsiniz. Biz hurmanın yoğun şekerli tadını dengelemesi açısından kullanmayı tercih ediyoruz. Dişe gelir şekilde ezmeden büyük parçalar halinde bırakıyoruz.
Yapılışı:
Blendır kabınıza cevizleri aktarın ve 10-15 saniye çalıştırın. Çok ince değil ama kıvamı un gibi olacak.
Kakao, tarçın ve vanilyayı ekleyip 5 saniye daha çalıştırın.
Blendırınız çalışır konumda iken ya da ekleme şansınız yok ise parça parça hurmaları ilave edin ve çalıştırmaya devam edin. Karışımı ellediğinizde birbirini tutan bir hamur kıvamında olacak. İri iri doğramış olduğunuz bademleri karışıma ilave edip eliniz ile homojen olacak şekilde dağıtın.
Karışımı borcamın içerisine alın ve eliniz ile eşit olarak yayın.
Buzdolabında dinlenmesi için bir saat bekletin.
Afiyet Olsun.
➤Ev Yapımı Çikolatalı Enerji Barı
Malzemeler:
1,5 Su bardağı kaju – 230 gr
½ tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı hurma – 190 gr
1 tatlı kaşığı vanilya
3 yemek kaşığı bitter çikolata parçası ya da damla çikolata
Yapılışı:
Tatlı yapımında medjool cinsi hurma kullanıyoruz. Siz etli ve yumuşak olan herhangi bir hurmayı kullanabilirsiniz. Eğer hurmalar etli değil ve kuru ise, tatlı yapımına başlamadan önce 30-60 dakika su dolu bir kasede bekletiniz. Kullanmadan önce durulayın ve kurulamaya özen gösterin.Blendır kabınıza öncelikle kaju ve tuzu alın ve 3-4 saniye kajular ufak parçalara ayrılıncaya kadar çalıştırın.Ardından hurmaları ekleyin ve karışım bir araya gelinceye kadar blendırınızı çalıştırın. Karışım elinize aldığınızda birbirine yapışmalı eğer yapışmıyorsa yemek kaşığı ile su ilave edin. Blendırı tekrar çalıştırın, karışımı kontrol edin eğer kuru ise bir yemek kaşığı daha su ilave edin.Yapışkan bir hamur elde ettiğimizde ise içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip blendırı çalıştırabiliriz.Fırın kabınıza ya da herhangi bir kaba parşömen ya da yağlı kağıdı yerleştirin. Karışımı kabın ortasına alın ve eliniz ile eşit şekilde yayın. Karışımın birbirini tutması açısından iyice bastırarak aynı seviyede olacak şekilde hazırlayın.Kabınızı buzlukta 15 dakika bekletin ve sonrasında eşit büyüklükte parçalara ayırın. Biz bıçak ile 10 eşit dilim kestik. Hava almayan bir kap içerisinde buzlukta ya da dolapta saklayabilirsiniz.
KAYNAK: beniyisimi.blogspot.com
bütün tariflere bayıldım :-))
YanıtlaSilBencede Canım...Denemek lazım :))
Sil