Sayfalar

9 Eylül 2018 Pazar

Kolay El Açması Börek Tarifi

Malzemeler: 

Yarım su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı zeytinyağı 
Yarım su bardağı süt 
Yarım su bardağı su 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
4-5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz 


İçi İçin: 

2 bağ doğranmış pazı 
1 büyük doğranmış kuru soğan 



Kolay El Açması Börek Nasıl Yapılır?

Hamur malzemelerini yoğurma kabına alın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. (malzemelere göre un miktarı değişkenlik gösterir lütfen un miktarını kontrollü koyun. Hamur elinizden ayrılınca un koymayı bırakın.) Hamuru 5-6 bezeye ayırın ve üzerini örtüp dinlenmeye bırakın. İç malzemesi İçin soğanı kavurun. Doğradığınız pazıyı ekleyip soluk olana kadar soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin soğuk olması İçin kenara alın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta açabildiğiniz kadar yuvarlak şekilde incecik açın ve 4 eşit üçgene bölün. Hafifçe fırça ile yağ sürün. Geniş kenarlarına harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarıp içe doğru kıvırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. El açması börekler hazır, afiyet olsun

 
Kaynak: tariflimutfak.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder