Malzemeler*4 çay bardağı ılık su*Bir yemek kaşığı şeker *Bir buçuk çay kaşığı tuz *2 tatlı kaşığı kuru maya *Beş buçuk ve 6 su bardak aralığında un *Kızartmak için bol sıvı yağ Püf Noktaları: Yağ çekmeyen mayalı pişi tarifi nefis kahvaltı seçenekleri arasında yer alır. Pişi hamuru yoğrulduktan maya tutması için mutlaka bekletilmelidir. Pişi hamurlarının iyice kızarması için sıvı yağ kızgın duruma getirilmelidir. Yağ içine hamurlar ikişerli ve üçerli eklenerek kızartılmalıdır. Hamurların hepsi birden yağ içine aktarılır ise hamurlar birbirine yapışabilir. Hamur yağdan alındıktan sonra yağının çekmesi için temiz kuru peçete üzerine konularak yağı çektirilmelidir. |
Kaynak: https://tariflimutfak.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder