Sayfalar

3 Eylül 2018 Pazartesi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

 Malzemeler

*4 çay bardağı ılık su 
*Bir yemek kaşığı şeker 
*Bir buçuk çay kaşığı tuz 
*2 tatlı kaşığı kuru maya 
*Beş buçuk ve 6 su bardak aralığında un 
*Kızartmak için  bol sıvı yağ 



Püf Noktaları: Yağ çekmeyen mayalı pişi tarifi nefis kahvaltı seçenekleri arasında yer alır. Pişi hamuru yoğrulduktan maya tutması için mutlaka bekletilmelidir. Pişi hamurlarının iyice kızarması için sıvı yağ kızgın duruma getirilmelidir. Yağ içine hamurlar  ikişerli ve üçerli eklenerek kızartılmalıdır. Hamurların hepsi birden yağ içine aktarılır ise hamurlar birbirine yapışabilir. Hamur yağdan alındıktan sonra yağının çekmesi için temiz kuru peçete üzerine konularak yağı çektirilmelidir.

Kaynak: https://tariflimutfak.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder