Sayfalar

15 Ekim 2019 Salı

Çilekli Rustik Tart – Çilekli Galette





Çilekli Rustik Tart – Çilekli Galette





Malzemeler:
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet büyük boy yumurta (sarısı hamura beyazı dışına)
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı soğuk su
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7-8 adet iri çilek
Üzeri için:
  • file badem
  • bal


Yapılışı:
  1. Unu bir tepsiye ya da mutfak tezgahına alın, küp küp doğradığınız soğuk tereyağını ve pudra şekerini ekleyerek parmak uçlarınızla tüm karışım kum gibi oluncaya kadar yoğurun.
  2. Kum gibi olan un karışımına 1 yumurta sarısını ve 3 yemek kaşığı soğuk suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Toparlanıncaya kadar gerekirse 1-2 kaşık daha su ekleyin.
  3. Hamuru tezgaha alıp elinizde hafifçe yoğurarak toparlayın ve yağlı kağıt üstünde merdane yardımıyla açın.
  4. Hamuru 1-1,5 cm kalınlığında yırtmadan ve parçalamadan dikkatlice açın ve yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine alın.
  5. Dilimlediğiniz çilekleri hamurun ortasına alın ve hamurun kenarlarında 3 parmak boşuk kalıncaya kadar yayın.Boş bıraktığınız kenarları çileklerin üstüne dikkatlice katlayın.
  6. Yumurta beyazını bir fırça yardımıyla kenarlara sürün ve file badem serpin.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarıncaya (yaklaşık 30 dakika) kadar pişirin.
  8. Pişen tartı fırından yağlı kağır ile alın, üstüne bal gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapı
Kaynak : mutfaksirlari.com

2 yorum: