Labneli Mayasız Poğaça
Porsiyon: Kişilik Hazırlık: 10 dk Pişirme: 25 dk
Malzemeler:
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5-3 su bardağı un (kıvama göre son bardağı azar azar ekleyin)
Üstü için:
- yumurta sarısı
- susam, çörek otu
- Tereyağ, yoğurt, labne ve yumurta akını derin bir kaseye alarak çırpın.
- Tuz, karbonat, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Yarım su bardağı daha un ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
- Toparlanan hamuu 10 parçaya ayırın, elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak yassılaştırın.
- Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye 3-4 santim aralıklarla dizin.
- Üstüne yumurta sarını fırça sürün ve isteğe gore susam serpin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
KAYNAK: mutfaksirlari.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder