Sayfalar

17 Ekim 2019 Perşembe

Labneli Mayasız Poğaça - mutfaksirlari.com

mayasız poğaça

Labneli Mayasız Poğaça


Porsiyon: Kişilik Hazırlık: 10 dk Pişirme: 25 dk



Malzemeler:
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5-3 su bardağı un (kıvama göre son bardağı azar azar ekleyin)
Üstü için:
  • yumurta sarısı
  • susam, çörek otu
Yapılışı:
  1. Tereyağ, yoğurt, labne ve yumurta akını derin bir kaseye alarak çırpın.
  2. Tuz, karbonat, kabartma tozu ve 2 su bardağı unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  3. Yarım su bardağı daha un ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğurun.
  4. Toparlanan hamuu 10 parçaya ayırın, elinizde yuvarlayın ve hafifçe bastırarak yassılaştırın.
  5. Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye 3-4 santim aralıklarla dizin.
  6. Üstüne yumurta sarını fırça sürün ve isteğe gore susam serpin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder