Biraz alışılmışın dışında bir tarifle sizleri buluşturmak istedim. Bu pasta görünümlü irmik helvasını özel gecelerde ya da günlerde ikram edebilirsiniz.
Genelde dini günlerde tükettiğimiz irmik helvasının tadını ben çok seviyorum. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile muhallebi ile irmik helvasını birleştirdim.
Sonuç olarak pasta görünümlü mükemmel bir lezzet ortaya çıktı. Ara ara gelen misafirlerimi ikram ediyorum ve herkes çok beğenerek tüketiyor.
Muhallebili İrmik Helvası İçin Kullanılacak Malzemeler
- 3 su bardağı irmik,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 150 gram tereyağı,
Şerbeti için;
- 3 su bardağı süt,
- 3 su bardağı su,
- 3 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt,
- 1 su bardağı un,
- 1 su bardağının %75’i kadar şeker,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 1 paket vanilya
Muhallebili İrmik Helvası Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için orta boy bir tencereye, şekerini, sütünü ve suyunu ilave edip şekeri eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Şekeri eriyince altını kapatarak bekleyelim.
- Muhallebisi için; gerekli bütün malzemeleri bir tencereye alıp, kaynayana kadar pişirelim en son vanilya ve isteğe bağlı hindistan cevizini de ilave edip soğumaya bırakalım ara sıra karıştırarak kalıplaşmasını engelleyelim.
- Helvayı yapmak için; Büyük granit bir tavaya ya da tencereye yağını ilave edip eriyince irmiği dökelim kokusu çıkana kadar kısık ateşte iyice karıştırıp kavuralım.
- Sonra yavaş yavaş şerbetini ilave edip, içini çekene kadar karıştıralım.
- İrmik ile şerbet tamamen buluşuncaya kadar karıştırdıktan sonra ağzını kapatıp 10 dakika kadar bekleyelim.
- Hazırladığımız helvayı iki eşit parçaya ayıralım.
- Çember ya da kelepçeli bir kalıbın altına helvanın yarısını iyice bastırarak yerleştirelim ve düz görünmesini sağlayalım.
- Helvanın üzerine ise soğuyan muhallebiyi döküp kaşıkla düzeltelim.
- En son üzerine diğer ayırdığımız helvayı da ilave edip pürüzsüz bir şekilde düzeltelim.
- Muhallebili irmik helvamızı buzdolabına kaldıralım.
- 3-4 saat bekletildikten sonra süsleyip, servise sunalım.
- Hepimize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder