Sayfalar

13 Mayıs 2020 Çarşamba

500 g Yaş Maya Nasıl Saklanır?


500 g Yaş Maya Nasıl Saklanır?
16/04/2020
Gramajı büyük yaş mayaları uzun süre bozulmadan kullanmak için öncelikle yaş maya nasıl saklanır sorusuna yanıt bulmak gerekiyor. 500 gramlık yaş mayalar, ihtiyacınız olduğu her an elinizin altında olacağı için mutfak işlerinize pratiklik de kazandırıyor.


Eğer siz de maharetinizle şekillenecek lezzetlere imza atmak için 500 gramlık yaş mayalardan alıyor, ancak daha sonra kullanmak üzere nasıl saklayacağınızı bilmek istiyorsanız, sizin için bir araya getirdiğimiz adımları izlemenizde yarar var. Yaş mayanızı uzun bir süre bozulmadan en doğru saklama yöntemleriyle nasıl muhafaza edebileceğinizi öğrenmek için Pakmaya Mutfağın Yıldızı’nın önerilerini inceleyebilirsiniz.

Yaş Maya Nasıl Saklanır?

Pakmaya 500 g Yaş Maya, mutfakta sık sık hamur işleri yaparak zaman geçirmeyi sevenlerin en büyük yardımcısı diyebiliriz. “Peki bu kadar yaş mayayı nasıl saklayabilirim ki?” diye düşünüyorsanız, Pakmaya 500 g Yaş Mayanızı bozulmadan saklamak ve her seferinde puf puf kabaran lezzetler yaratmak için tek yapmanız gereken, aşağıdaki maddeleri uygulamak!

1- İlk olarak 500 gramlık Pakmaya Yaş Maya’yı 12 eşit parçaya bölün.


2- Mayanızı 12 parçaya böldükten sonra her bir parçayı streç film aracılığıyla hava ile teması kalmayacak şekilde sarın. Eğer streç film yoksa buzdolabı poşeti de kullanabilirsiniz.


3- Yaş mayanız, kullanacağınız ana kadar saklamanız için hazır! Hava ile temasını tamamen kestiğiniz maya parçalarını buzdolabında +4 °C’de; derin dondurucuda ise - 18 °C’de saklayabilirsiniz.

Yaş Maya Ne Kadar Süre Saklanır?

Yaş maya nasıl saklanır sorusunu yanıtladık, peki yaş maya ne kadar süre bozulmayacak bir şekilde saklanır? Yaş mayanızı +4 °C’de buzdolabında muhafaza ediyorsanız, paket üzerinde yazılı olan tavsiye edilen tüketim tarihine kadar güvenle muhafaza edip kullanabilirsiniz.

-18 °C’de derin dondurucuda üretim tarihinden itibaren 1 yıla kadar aşağıdaki şartlara uyarak kullanabilirsiniz:

Buzdolabında ya da Derin Dondurucuda Saklanan Yaş Maya Nasıl Kullanılır?

Bir süredir buzdolabında +4 °C’de veya derin dondurucuda -18 °C’de saklamakta olduğunuz yaş mayaları kullanma zamanı geldiğinde, 12 parçaya böldüğünüz ve buzdolabında ya da derin dondurucada sakladığınız mayalardan her seferinde kullanacağınız kadarını buzdolabından ya da derin dondurucudan çıkarın. Ardından kullanacağınız kadar mayayı oda sıcaklığında çözdürün. Bir kez çözdürdüğünüz mayayı tekrar dondurmayın.

Kullanacağınız mayayı oda sıcaklığında çözündürdükten sonra hamura karıştırıp kullanabilirsiniz.

Yaş Maya ile Hazırlanan Enfes Tarifler

Tarçınlı ve Çikolatalı Çörek

 Çayın yanına en çok yakışacak tariflerden Tarçınlı ve Çikolatalı Çörek, ideal kabarıklığına Pakmaya Yaş Maya ile ulaşıyor. Bu leziz mi leziz çörekleri hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir:

20-21 g Pakmaya Yaş Maya
3 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık süt
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
1 paket Pakmaya Sütlü Parça Çikolata

Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı ve Çikolatalı Çörek tarifinin tüm ayrıntıları için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Baget Ekmek

 Evinizde Pakmaya Yaş Maya varsa, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak Baget Ekmek tarifini mutlaka denemenizi öneririz. Yumuşacık içi, gözenekli yapısı ve enfes lezzetiyle tüm ailenizin beğeneceği Baget Ekmek tarifi için gereken malzemeler:

Yarım paket Pakmaya Yaş Maya
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
500 g buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Baget Ekmek tarifinin yapım aşamalarını buraya tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

2 yorum: