Sayfalar

5 Mart 2021 Cuma

Kaşarlı Mantarlı Gözleme

 Kaşarlı Mantarlı Gözleme

Kahvaltıya lezzetli kolay bir tarif arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim :)

 El Açması Gözleme yapmak isteyenler tarife buradan ulaşabilirler.

@mutfaksirlari


Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • Yarım paket kültür mantarı
  • 1 küçük boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • tereyağı
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı:
  1. Mantarları yıkayıp kurulayın ve doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.
  2. Zeytinyağını kızdırın soğanı ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Doğradığınız mantarı da ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Pişen mantarları soğuması için ocaktan alın ve kaşar peynirini rendeleyin.
  4. Yufkayı tezgaha serin, yufkanın ortasına mantarlı harcın yarısını yayın ve rendelediğiniz taze kaşar peynirinin yarısını serpiştirin.
  5.  Yufkayı önce üst ve alt kısımları ortada buluşacak şekilde katlayın, size bakan kısımlarına fırça yarımıyla su sürün.
  6. Daha sonrada yufkanın sağ ve sol kısmını katlayarak bir kare oluşturun. (Açılmaması için içte kalan kısma su sürün)
  7. Tavayı ısıtın, içine 1 kaşık tereyağı atarak erimesini sağlayın.
  8. Isınan tavaya hazırladığınız gözlemeyi yerleştirin. Yapışmaması ve yüzeyinin yağlanması için hafifçe sallayarak pişirin.
  9. Gözlemenin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızarıncaya kadar pişirin.
  10. Pişen gözlemeyi kesme tahtasına alın rulo yapın ve dilimleyerek servis yapın.
Kaşarlı Mantarlı Gözleme – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri (mutfaksirlari.com)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder