Kaşarlı Mantarlı Gözleme
Kahvaltıya lezzetli kolay bir tarif arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim :)
El Açması Gözleme yapmak isteyenler tarife buradan ulaşabilirler.
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- Yarım paket kültür mantarı
- 1 küçük boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- tereyağı
- tuz
- karabiber
Yapılışı:
- Mantarları yıkayıp kurulayın ve doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını kızdırın soğanı ekleyin ve şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Doğradığınız mantarı da ekleyerek suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip karıştırın ve ocaktan alın.
- Pişen mantarları soğuması için ocaktan alın ve kaşar peynirini rendeleyin.
- Yufkayı tezgaha serin, yufkanın ortasına mantarlı harcın yarısını yayın ve rendelediğiniz taze kaşar peynirinin yarısını serpiştirin.
- Yufkayı önce üst ve alt kısımları ortada buluşacak şekilde katlayın, size bakan kısımlarına fırça yarımıyla su sürün.
- Daha sonrada yufkanın sağ ve sol kısmını katlayarak bir kare oluşturun. (Açılmaması için içte kalan kısma su sürün)
- Tavayı ısıtın, içine 1 kaşık tereyağı atarak erimesini sağlayın.
- Isınan tavaya hazırladığınız gözlemeyi yerleştirin. Yapışmaması ve yüzeyinin yağlanması için hafifçe sallayarak pişirin.
- Gözlemenin bir yüzü kızarınca diğer tarafını çevirin ve kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen gözlemeyi kesme tahtasına alın rulo yapın ve dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder