Sayfalar

13 Nisan 2021 Salı

Günlük İftar ve Sahur Menüsü

 Bugün Ne Pişirsem? Diyenler İçin Günlük İftar ve Sahur Menüsü carrefoursa


“Ramazan ayı süresince iftarda ve sahurda ne pişirsek, ne yesek?” dediğinizi duyar gibiyiz. Ramazan ayı boyunca sofranızda yer verebileceğiniz iftar yemekleri ve sahur sofranıza özel bir beslenme önerisi bulabileceğiniz bu yazımız mutfakta işinizi hızlandıracak kolay yemek tarifleri içeriyor. 


Türk mutfağının sahur ve iftar menüleri oldukça zengindir. Bu durumda iftar saati geldiğinde çeşit çeşit yemeklerin arasında kaybolmadan önce ipin ucunu kaçırmamak gerektiğini bilmeli, dengeli beslenmelisiniz. Ramazan iftar menüleri sağlıklı yöntemlerle pişirilmiş yemekler bakımından zengin olmalı, sebze ve et yemeklerini eşit oranda taşımalı, bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlayacak şekilde hazırlanmalıdır. Ramazanda uzun süren tokluk hissi için mutlaka sahura kalkılmalı ve su ihtiyacına neden olmayacak besinler tüketilmelidir. Basit bir kahvaltı, bir kase çorba, bol su tüketimi sahur için en ideal beslenme şeklidir.

Sahur menüsü

Ramazan ayı boyunca sahurda tok tutan yiyecekler tüketmeli, hem midenizi yoracak hem de gün boyu susuzluk yaşamanıza neden olabilecek yemeklerden uzak durmalısınız. Sahur sofranızda mutlaka; haşlanmış yumurta, beyaz peynir, birkaç tane az tuzlu zeytin, bal, pekmez, tam buğday ekmeği, salatalık, meyve ve su olmalı.

Sahurda ve iftarda hızlı yememek ve yemek yedikten hemen sonra yatmamak temel prensibiniz olmalıdır.



İftariyelik listesi

Ramazan boyunca iftar sofranızdan iftariyelik eksik olmasın. İftariyelikler, sıcacık Ramazan pidesi ile hafif bir başlangıcın en lezzetli halidir. Sağlıklı bir iftar sofrasında çorba ve ana yemek arasında misafirlerinize mutlaka bol çeşitli serpme iftariyelikler hazırlayın. Sofranızda mutlaka aşağıdaki çeşitler olsun:

  • Peynir çeşitleri (beyaz peynir, eski kaşar, hellim peyniri vb.)
  • Siyah ve yeşil zeytin
  • Hurma
  • Pastırma
  • Bal, tahin pekmez, reçel çeşitleri
  • Kuruyemiş (tuzsuz ve sossuz)
  • İftardan sonra damak zevkinize uygun bir çay veya kahve hazırlayabilir, tatlınızı ve kuruyemişinizi sıcak içeceğinizin eşliğinde keyifle yiyebilirsiniz.

30 gün boyunca “iftarda ne pişirsem? demeden önce işinizi kolaylaştıracak iftar menüsü örnekleri:

1. Gün 

  • Yayla çorbası
  • Karnıyarık
  • Pirinç pilavı
  • İftariyelikler
  • Mevsim salatası
  • Revani
  • Çay

2. Gün 

3. Gün 

  • Domates çorbası
  • Etli taze fasulye
  • Patates salatası
  • Sütlaç

4. Gün 

5. Gün 

  • Terbiyeli tavuk suyu çorba (tavuk parçalı)
  • İslim kebabı
  • Su böreği
  • Çoban salatası
  • Baklava

6. Gün 

7. Gün 

8. Gün 

9. Gün

  • Domatesli şehriye çorbası
  • Patlıcan musakka
  • Tereyağlı ve cevizli erişte
  • Cacık
  • Supangle



10. Gün 

11. Gün

12. Gün 

  • Kabak çorbası
  • Kıymalı bezelye yemeği
  • Erişte
  • Yoğurt ya da salata
  • Lokma tatlısı
  • Çay

13. Gün 

14. Gün 

15. Gün 

  • Süt çorbası
  • Ispanaklı yumurta
  • Kızarmış ekmek ve mini bir kahvaltı
  • Elma kompostosu

16. Gün 

17. Gün

  • Kremalı mantar çorbası
  • Tekirdağ köfte
  • Domatesli spagetti
  • Ayran
  • Limonlu parfe

18. Gün 

19. Gün 

  • Tarhana çorbası
  • Ispanak yemeği
  • Arpa şehriye pilavı
  • Yoğurt veya cacık
  • Kadayıf dolması

  • Çay

20. Gün

21. Gün 

22. Gün 

  • Ezogelin çorbası
  • Balık köftesi
  • Fırında makarna
  • Çoban salata
  • Elmalı sorbe

23. Gün 

  • Süt çorbası
  • Ispanaklı yumurta
  • Ramazan pidesi ve kahvaltı
  • Komposto

24. Gün 

25. Gün 

  • Sebze çorbası
  • Fırında tavuk baget
  • Pirinç pilavı
  • Yoğurt
  • Köz patlıcan ve köz biber salatası

26. Gün (31 Mayıs Cuma – Kadir Gecesi)

27. Gün 

28. Gün 

29. Gün 

  • Şehriyeli et suyu çorba
  • Kıymalı bezelye yemeği
  • Bulgur pilavı
  • Yoğurt ya da cacık
  • Şeftalili ya da kavunlu dondurma

https://www.dogrusucarrefoursa.com/30-gunluk-iftar-sahur-menusu/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder