Portakal reçeli tarifi
Müjgan Yurtseven'in tarif defterinden portakal reçeli tarifi...
Portakalın kabuğu ve içiyle birlikte pişirdiğim nefis aromalı reçel kış mevsiminde evde ilk biten reçelimiz oluyor. Tatlı niyetine de tükettiğimiz reçeli geçen aylarda sizlerle paylaştığım panettone puding tarifimde kullanmıştım.
Hazırlama süresi: 10 dakika
Haşlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika
Malzemeler:
- 1 kg portakal
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 400 ml
- 750 gr toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 1/2 çay kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limon suyu
*Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla hafifçe rendeleyin, bütün olarak derin bir tencereye alın, üzerlerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin. Tencerenin kapağı aralık olarak kaynamaya başlayınca yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşlanan portakalları soğuk suya geçirin, üç defa suyunu değiştirin. Tamamen soğuyunca ince dilimler halinde doğrayın.
*Doğranmış portakalları derin bir reçel tenceresine aktarın, üzerine portakal suyu, tarçın ve tereyağını ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak orta ateşte kaynamaya başlayınca 30 dakika pişirin. Limon tuzu veya limon suyunu ekleyip 4 - 5 dakika sonra ocağı kapatın. Reçelin ilk sıcaklığı geçince temiz cam kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın, soğuyunca serin yerde saklayın.
Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla evde kalın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder