En lezzetli kaçamak: Atıştırmalık
Kim ne derse desin atıştırmalıklar hayatımızın vazgeçilmezleri. Stresin, üzüntülerin, sevinçlerin, can sıkıntısının yol arkadaşı. Ama aynı zamanda da vicdan azabı.
GLÜTENSİZ, RAFİNE ŞEKERSİZ GOFRET
Sema Özpekmezci
GLÜTENSİZ, RAFİNE ŞEKERSİZ GOFRET
Malzemesi:
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 3 yemek kaşığı ham kakao (normal market kakaosu da olur)
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi veya tahin
- 10 adet hurma
- 2 yemek kaşığı erimiş hindistan cevizi yağı (yoksa fıstık ezmesi veya tahin de kullanabilirsiniz)
- 1 avuç irice doğranmış fındık
Hazırlanışı: Hurmaları üzerini geçecek kadar su dolu bir kapta bekletin. Daha sonra rondodan geçirerek püre haline getirin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra fırın kabına alın. Elinizi ıslatıp fırın kabına bastırarak yayın ki malzemeler birbirine tutunsun. 170 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kesip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!
KARNABAHAR POPCORN
Malzemesi:
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 yumurta
- 2-3 kaşık süt
- Mısır unu
- Galeta unu
- Sarımsak tozu
- Baharatlar (arzuya göre)
- Zeytinyağı
Hazırlanışı: Karnabaharları küçük çiçekler olacak şekilde ayırın. Çok yumuşamayacak şekilde, maksimum 5 dakika buharda pişirin. Bir kâsede yumurtayı ve 2-3 kaşık sütü çırpın. Farklı bir tabakta mısır unu, galeta unu, sarımsak tozu, tuz ve arzu ettiğiniz diğer baharatlarla karıştırın. Çiçek karnabaharları önce yumurtaya sonra un karışımına bulayıp yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın. Üzerine spreyle veya fırça ile zeytinyağı sürüp 180 derece sıcaklıktaki fırında altüst kızartın. 20-25 dakikada pişirebilirsiniz. Kıtırdadığı an hazır demektir. Afiyet olsun!
Melis Durası
KIZARMIŞ NOHUT
Malzemesi:
- 400 gram nohut
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber
- 1 çay kaşığı kekik
Hazırlanışı: Fırını 180 dereceye kadar önceden ısıtın. Nohutları eşit bir tabaka halinde fırın tepsisine dökün. Fırın ısındığında nohutları 8 ila 10 dakika tamamen kuruyana kadar fırında bekletin. Nohutları fırından çıkarıp yağ ve tuzla karıştırın daha sonra fırına geri koyun ve altın rengi kahverengi, kuru ve gevrek olana kadar 33 ila 35 dakika arasında pişirin. Nohut ve baharatları tepside birleştirip karıştırın. Düz bir tabaka halinde yayın ve tamamen soğumaya bırakın. Saklamak ve çıtırlığını korumak için ağzı aralık olacak şekilde yeniden kapatılabilir bir poşet veya saklama kabına koyun. Afiyet olsun!
En lezzetli kaçamak: Atıştırmalık - Cumartesi (milliyet.com.tr)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder