Sayfalar

29 Aralık 2021 Çarşamba

Sevgiliniz ile Yılbaşı Sofrası - Vietnam Usulü Körili Piliç Bonfile

 

Sevgiliniz ile Yılbaşı Sofrası

KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri

Yeni yıla ruh eşiniz dediğiniz sevgiliniz ile girecekseniz yılbaşı yemeğinizin romantik ve bir o kadar eğlenceli geçeceğine emin olun. Aranızdaki uyumu, sofralarınıza da taşıyabilirsiniz. Yılbaşı sofranıza özellikle ikinizin de sevdiği ortak tatları dahil edin. Soslar ile tatlandıracağınız tarifler deneyebilirsiniz. Tatlı olarak ise çikolata ile yapılan tarifler hazırlayacak tüm geceyi tatlı bir sohbetle geçirebilirsiniz.


Sevgiliniz İçin Lezzetli Bir Tavuk Tarifi

Vietnam Usulü Körili Piliç Bonfile

Malzemeler:

2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile Göğüs

2 -3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2-3 adet mini lavaş

Taze kişniş yaprakları

Hazırlanışı:

• Buzdolabında çözdürdüğünüz 2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile’yi iri küp dilimleri şekilde doğrayın.

• Tavanızın 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekledikten sonra doğradığınız piliç bonfile dilimlerini pişirin.

• Pişirdiğiniz dilimlerin üzerine önceden hazırladığınız Vietnam Usulü Köri Sos’u ekleyip, pişirmeye devam edin.

• Bir başka tavada mini lavaşlarınızı önlü arkalı olacak şekilde ısıtın. Isıttığınız lavaşları servis tabağınıza alıp, pişmiş olan köri soslu piliç bonfileleri bir kaşık yardımıyla üzerine alın.

•Taze kişniş yaprakları ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Vietnam Usulü Köri Sos Malzemeleri:

30g küp tereyağı

30g un

20g toz köri

30g garam masala

3g acı toz biber

1L tavuk suyu

170g çekirdeksiz kapya

170g mini küpler halinde doğranmış havuç

120g Hindistan cevizi sütü

Hazırlanışı:

• Tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin.

• Karışımınız açık kahverengi renge döndüğünde kuru baharatları ekleyip, 2 dakika kısık ateşte kavurun.

• Karışımın üzerine soğuk tavuk suyu ve Hindistan cevizi sütü ekleyip, kaynama noktasına getirin.

• Kaynama noktasına gelince havuç ve kapyayı ekleyip, kapağını kapatın.

• Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

• Havuçlar yumuşayınca karışımı blendera aktarıp, pürüzsüz olana kadar çekin.

• Çektiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra sosunuz kullanıma hazır olacaktır.

KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder