29 Aralık 2021 Çarşamba

Sevgiliniz ile Yılbaşı Sofrası - Vietnam Usulü Körili Piliç Bonfile

 

Sevgiliniz ile Yılbaşı Sofrası

KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri

Yeni yıla ruh eşiniz dediğiniz sevgiliniz ile girecekseniz yılbaşı yemeğinizin romantik ve bir o kadar eğlenceli geçeceğine emin olun. Aranızdaki uyumu, sofralarınıza da taşıyabilirsiniz. Yılbaşı sofranıza özellikle ikinizin de sevdiği ortak tatları dahil edin. Soslar ile tatlandıracağınız tarifler deneyebilirsiniz. Tatlı olarak ise çikolata ile yapılan tarifler hazırlayacak tüm geceyi tatlı bir sohbetle geçirebilirsiniz.


Sevgiliniz İçin Lezzetli Bir Tavuk Tarifi

Vietnam Usulü Körili Piliç Bonfile

Malzemeler:

2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile Göğüs

2 -3 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2-3 adet mini lavaş

Taze kişniş yaprakları

Hazırlanışı:

• Buzdolabında çözdürdüğünüz 2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile’yi iri küp dilimleri şekilde doğrayın.

• Tavanızın 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekledikten sonra doğradığınız piliç bonfile dilimlerini pişirin.

• Pişirdiğiniz dilimlerin üzerine önceden hazırladığınız Vietnam Usulü Köri Sos’u ekleyip, pişirmeye devam edin.

• Bir başka tavada mini lavaşlarınızı önlü arkalı olacak şekilde ısıtın. Isıttığınız lavaşları servis tabağınıza alıp, pişmiş olan köri soslu piliç bonfileleri bir kaşık yardımıyla üzerine alın.

•Taze kişniş yaprakları ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.

Vietnam Usulü Köri Sos Malzemeleri:

30g küp tereyağı

30g un

20g toz köri

30g garam masala

3g acı toz biber

1L tavuk suyu

170g çekirdeksiz kapya

170g mini küpler halinde doğranmış havuç

120g Hindistan cevizi sütü

Hazırlanışı:

• Tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin.

• Karışımınız açık kahverengi renge döndüğünde kuru baharatları ekleyip, 2 dakika kısık ateşte kavurun.

• Karışımın üzerine soğuk tavuk suyu ve Hindistan cevizi sütü ekleyip, kaynama noktasına getirin.

• Kaynama noktasına gelince havuç ve kapyayı ekleyip, kapağını kapatın.

• Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

• Havuçlar yumuşayınca karışımı blendera aktarıp, pürüzsüz olana kadar çekin.

• Çektiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra sosunuz kullanıma hazır olacaktır.

KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...