Sevgiliniz ile Yılbaşı Sofrası
KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri
Yeni yıla ruh eşiniz dediğiniz sevgiliniz ile girecekseniz yılbaşı yemeğinizin romantik ve bir o kadar eğlenceli geçeceğine emin olun. Aranızdaki uyumu, sofralarınıza da taşıyabilirsiniz. Yılbaşı sofranıza özellikle ikinizin de sevdiği ortak tatları dahil edin. Soslar ile tatlandıracağınız tarifler deneyebilirsiniz. Tatlı olarak ise çikolata ile yapılan tarifler hazırlayacak tüm geceyi tatlı bir sohbetle geçirebilirsiniz.
Sevgiliniz İçin Lezzetli Bir Tavuk Tarifi
Vietnam Usulü Körili Piliç Bonfile
Malzemeler:
2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile Göğüs
2 -3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2-3 adet mini lavaş
Taze kişniş yaprakları
Hazırlanışı:
• Buzdolabında çözdürdüğünüz 2 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile’yi iri küp dilimleri şekilde doğrayın.
• Tavanızın 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekledikten sonra doğradığınız piliç bonfile dilimlerini pişirin.
• Pişirdiğiniz dilimlerin üzerine önceden hazırladığınız Vietnam Usulü Köri Sos’u ekleyip, pişirmeye devam edin.
• Bir başka tavada mini lavaşlarınızı önlü arkalı olacak şekilde ısıtın. Isıttığınız lavaşları servis tabağınıza alıp, pişmiş olan köri soslu piliç bonfileleri bir kaşık yardımıyla üzerine alın.
•Taze kişniş yaprakları ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
Vietnam Usulü Köri Sos Malzemeleri:
30g küp tereyağı
30g un
20g toz köri
30g garam masala
3g acı toz biber
1L tavuk suyu
170g çekirdeksiz kapya
170g mini küpler halinde doğranmış havuç
120g Hindistan cevizi sütü
Hazırlanışı:
• Tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin.
• Karışımınız açık kahverengi renge döndüğünde kuru baharatları ekleyip, 2 dakika kısık ateşte kavurun.
• Karışımın üzerine soğuk tavuk suyu ve Hindistan cevizi sütü ekleyip, kaynama noktasına getirin.
• Kaynama noktasına gelince havuç ve kapyayı ekleyip, kapağını kapatın.
• Kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Havuçlar yumuşayınca karışımı blendera aktarıp, pürüzsüz olana kadar çekin.
• Çektiğiniz karışımı süzgeçten geçirdikten sonra sosunuz kullanıma hazır olacaktır.
KAYNAK: https://www.oggusto.com/yilbasi/yilbasi-sofra-onerileri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder