Sayfalar

19 Mayıs 2022 Perşembe

Bugün Sofranızın Yıldızı Ege Mezeleri!

 

Ege mutfağının mis gibi zeytinyağı kokulu lezzetlerine uzanıyor, herkesin çok sevdiği mezeleri bugün Ege usulü hazırlıyoruz! Karşınızda: Görür görmez hepsini tek tek denemek isteyeceğiniz Ege mezeleri! Mükellef meze sofraları kurmak isteyenleri, hep aynı tarifleri hazırlamaktan sıkılanları, sofrasını hafif ve lezzet dolu mezelerle donatmak isteyenleri hemen aşağıdaki tariflere doğru alalım.
 
 
Meze
Kalbim Ege'de Kaldı: Zeytinyağlı Fava
TARİFE YAPAR
 
 
Meze
Mezelerin Şahı: Sıcak Ot
TARİFE YAPAR
 
 
Özel Beslenme
Nefis Bir Zeytinyağlı: Patlıcan Silkme
TARİFE YAPAR
 
 
Özel Beslenme
Ege Kokulu Lezzet Hikayesi: Girit Kabağı Dolması
TARİFE YAPAR
 
 
Özel Beslenme
Bergama Mutfağından: Patlıcan Çığırtma
TARİFE YAPAR
 
 
 





Tığ işi Örgü "Kardan adam"

 

Kardan adam

Tığ işi Örgü "Kardan adam"

https://www.knittingideas.ru/posts/33876-snegovichek.html

Beyaz ajurlu tığ işi kazak


Beyaz ajurlu tığ işi kazak

Beyaz ajurlu tığ işi kazak

https://www.knittingideas.ru/posts/33869-belyi-azhurnyi-pulover-kryuchkom.html

"Şapkalı Bayan", örgü tığ işi

 

Peçete "Şapkalı Bayan", örgü tığ işi

"Şapkalı Bayan", örgü tığ işi

Peçete "Şapkalı Bayan", örgü tığ işi
KAYNAK: https://www.knittingideas.ru/posts/33870-salfetka-dama-v-shljape-vjazhem-kryuchkom.html

18 Mayıs 2022 Çarşamba

Filtresiz Bir Sosyal Medya Mümkün!

 

Gündem | Filtresiz Bir Sosyal Medya Mümkün!

WGSN Insider, 2022 yılında sık göreceğimiz tüketici trendleri arasında filtresiz içerikler olacağını öngörüyor. Otantik ve gerçekçi içeriklere değer veren Z jenerasyonuyla birlikte filtresiz içeriklerin artacağı ve markaların da bu değişime uyum sağlamaya çalışacakları düşünülüyor. 2021 yazında Norveç’in kabul ettiği, ‘influencer’ların işlem görmüş (filtre ya da photoshop gibi) fotoğraflarına uyarı koymalarına yönelik uygulamanın diğer ülkelerde de yaygınlaşması bekleniyor. Ruh sağlığı üzerindeki etkileri nedeniyle uzun zamandır gündemde olan filtrelere ilişkin ilgi çekici bir diğer bilgi de; Londra’daki Gender and Sexualities Research Center verilerine göre genç kadınların %90’ı filtre kullanırken, filtre kullanılan içeriklerin aldığı beğeni sayısı normalin yalnızca biraz üzerinde.

Etkinlikler

Workspitality ile Ofisler Artık İletişim Odaklı

 

Business | Workspitality ile Ofisler Artık İletişim Odaklı

Uzun süren ve hâlâ hibrit formlarda devam etmekte olan ‘home-office’ kültürünün ardından çalışanları yeniden fiziksel olarak bir araya getirmek isteyen ofislerin oyunlarını geliştirmeleri gerektiği düşünülüyor. İş (work) ve misafirperverlik (hospitality) kelimelerinin birleşiminden oluşan ‘workspitality’ de, çalışma alanlarından beklenen konforu ifade etmek için kullanılıyor. Artık ofislerin verimlilikten ziyade, çalışanları bir araya getirmek ve yaratıcılığı tetiklemek üzere var oldukları düşünülüyor. Dolayısıyla da çalışanlara anlamlı deneyimler sunmaları isteniyor. Londra’daki Hoxton Otel bir bölümünü çalışma alanı olarak açarak evi anımsatan bir iç mimari, çalışanların masalarına getirilen sağlıklı atıştırmalıklar ve yaratıcılığı tetikleyecek aktiviteler sunuyor. Mimari şirketi Snøhetta ise alıştığımız anlamda ofis mobilyalarının tamamen ortadan kalktığı, Japon stili sedirler kullanılarak çalışanların rahatça çalışmasına alan tanınan ofisler tasarlıyor.

Etkinlikler

Teknoloji ve Renklerden İlham Alan Glitchcore

 

Moda | Teknoloji ve Renklerden İlham Alan Glitchcore

Bilgisayar ekranları hata verdiğinde ortaya çıkan o renkli ve pikselli görünümleri bilirsiniz. İşte o görünümün giysilerdeki yansımasına ‘glitchcore’ adı veriliyor. Moda alanındaki trendleri belirleyen TikTok’ta karşımıza sıkça çıkan bir trend olan ‘glitchcore’ için teknoloji ve renklerden ilham alan bir mini-trend diyebiliriz. ‘Glitch’ sistemde kısa süreli hata anlamına geliyor. ‘Glitchcore’ estetiğinde de o hata ekranlarını andıran desenlerdeki kumaşlar kullanılarak yapılmış tulumlar, elbiseler karşımıza çıkıyor. Üstelik de trendi izleyenler arasında Balenciaga, Vetements gibi büyük markalar da yer alıyor.

Etkinlikler

Yeme-içme Sektörünün Karanlık Yüzü

 

Gastronomi | Yeme-içme Sektörünün Karanlık Yüzü

Televizyon programlarında bağıran erkek şeflerin tansiyonu yükselttiği anları anımsarsınız. Peki benzer bir yaklaşımın mutfakların günlük rutininde de sıkça görüldüğünü hiç düşünmüş müydünüz? Cardiff Üniversitesi’nin Avrupa, Asya, Avustralya ve Kuzey Amerika’dan 47 şefin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, uzun çalışma saatleri, diğer insanlardan uzak olmak, dar ve çoğunlukla camları olmayan mutfaklarda çalışmak, yeme-içme sektöründe kötü muameleye ortam hazırlayabiliyor. Birçok şef ve endüstri çalışanının sıkça vurguladığı bu zararlı ve zamanı geçmiş çalışma düzeninin, gençleri endüstriden uzaklaştıran en temel nedenler arasında yer aldığı bildiriliyor. Araştırma pek çok şefin, normalde tahammül göstermeyecekleri ve kendileri katılmayacakları davranışları “mutfak şartları dahilinde” normal olarak kabul ettiğini de ortaya koyuyor.


Etkinlikler



Bu Porsiyonluk Tarifler Hiçbir Yemek İsraf Olmasın Diye

 







 
 
Biz israfı hiç sevmiyoruz. İşte bu yüzden yaptığınız yemekleri kişi sayısına göre tam yapın, hiçbir lokması ziyan olmasın diye porsiyonluk yemek tariflerini bir araya getirdik. Hem bütçe dostu hem de israf karşıtı olan bu nefis ve farklı tariflere mutlaka şans verin deriz. Şimdiden ellerinize sağlık.
 
 
Sebze
Tek Tek Yemeye Son: Porsiyonluk Lahana Dolması
TARİFE YAPAR
 
 
ramazan
Kendine Dur Diyemeyenlere: Fırında Porsiyon Musakka
TARİFE YAPAR
 
 
Özel Beslenme
Akşama Ziyafet Var: Porsiyonluk Ispanak Graten
TARİFE YAPAR
 
 
Özel Beslenme
Lezzet Lokmaları: Mini İmam Bayıldı
TARİFE YAPAR
 
 
Pilav
Nakış Gibi: Porsiyonluk Perde Pilavı
TARİFE YAPAR