Sayfalar

11 Haziran 2022 Cumartesi

Soğuk Gıda Saklama Tablosu

 

Orijinal Kaynağa Göz Atın: www.foodsafety.gov

Soğuk Gıda Saklama Tablosu

Yiyecekleri buzdolabında ve derin dondurucuda saklamak için aşağıdaki yönergeleri izleyin. Evde buzdolabında saklanan yiyeceklerin kısa süre sınırları, bozulmalarını veya yenmesi tehlikeli hale gelmelerini önlemeye yardımcı olacaktır. Dondurucuda saklama yönergeleri yalnızca kalite içindir; sürekli olarak 0 °F veya altında saklanan dondurulmuş gıdalar süresiz olarak saklanabilir.


Belirli bir öğeyi mi arıyorsunuz?  650'den fazla yiyecek ve içecek için saklama ipuçlarını bulmak için FoodKeeper'a göz  atın.

Soğuk Gıda Saklama Tablosunu PDF Olarak İndirin
GıdaTipBuzdolabı
(40 °F veya altı)
Dondurucu
(0 °F veya altı)
salataYumurta, tavuk, jambon, ton balığı ve makarna salataları3 ila 4 güniyi donmaz
sosisli sandviçAçılan paket1 hafta1 ila 2 ay
Açılmamış paket2 hafta1 ila 2 ay
öğle yemeği etiAçılan paket veya dilimlenmiş şarküteri3 ila 5 gün1 ila 2 ay
Açılmamış paket2 hafta1 ila 2 ay
Pastırma ve sosisDomuz pastırması1 hafta1 ay
Sosis, çiğ, tavuk, hindi, domuz veya sığır etinden1 ila 2 gün1 ila 2 ay
Tavuk, hindi, domuz veya sığır etinden tamamen pişmiş sosis1 hafta1 ila 2 ay
Sosis, satın alınan dondurulmuşPişirdikten sonra 3-4 günSatın alma tarihinden itibaren 1-2 ay
Hamburger, kıyma ve kümes hayvanlarıHamburger, kıyma, hindi, tavuk, diğer kümes hayvanları, dana eti, domuz eti, kuzu eti ve bunların karışımları1 ila 2 gün3 ila 4 ay
Taze sığır eti, dana eti, kuzu eti ve domuz etibiftek3 ila 5 gün4 ila 12 ay
pirzola3 ila 5 gün4 ila 12 ay
kızartmalar3 ila 5 gün4 ila 12 ay
jambonTaze, işlenmemiş, pişmemiş3 ila 5 gün6 ay
Taze, işlem görmemiş, pişmiş3 ila 4 gün3 ila 4 ay
Kürlenmiş, yemekten önce pişirilmiş, pişmemiş5 ila 7 gün veya "son kullanma" tarihi3 ila 4 ay
Fabrikada tamamen pişirilmiş, vakumla kapatılmış, açılmamış2 hafta veya "son kullanma" tarihi1 ila 2 ay
Pişmiş, mağaza sarılı, bütün1 hafta1 ila 2 ay
Pişmiş, sarılmış, dilimler, yarım veya spiral kesim3 ila 5 gün1 ila 2 ay
Köy jambonu, pişmiş1 hafta1 ay
"Soğutulmuş Tutun" etiketli, açılmamış konserve6 ila 9 aydondurmayın

Konserve, rafa dayanıklı, açıldı

Not : Açılmamış, rafa dayanıklı, konserve jambon oda sıcaklığında 2 yıl saklanabilir.

3 ila 4 gün1 ila 2 ay
Prosciutto, Parma veya Serrano jambonu, kuru İtalyan veya İspanyol tipi, kesilmiş2 ila 3 ay1 ay
taze kümes hayvanlarıTavuk veya hindi, bütün1 ila 2 gün1 yıl
Tavuk veya hindi, parçalar1 ila 2 gün9 ay
yüzgeç balığıYağlı Balıklar (Lüfer, yayın balığı, uskumru, kefal, somon, ton balığı vb.)13 gün2 - 3 Ay
Yağsız Balık (morina, pisi balığı, mezgit balığı, halibut, dil balığı vb.)6 - 8 Ay
Yağsız Balık (pollock, okyanus levrek, kaya balığı, deniz alabalığı.)4 - 8 Ay
kabuklu deniz ürünleriTaze Yengeç Eti2 - 4 Gün24 ay
taze ıstakoz2 - 4 Gün24 ay
Canlı Yengeç, Istakoz1 gün .Tavsiye edilmez
Canlı İstiridye, Midye, İstiridye ve Deniz Tarakları5 - 10 GünTavsiye edilmez
Karides, Kerevit3 - 5 Gün6 - 18 Ay
İstiridye, Midye, İstiridye ve Deniz Tarakları3 - 10 Gün3 - 4 Ay
Kalamar13 gün6 - 18 Ay
YumurtalarKabuklu çiğ yumurta3 ila 5 haftaKabukta dondurmayın. Sarıları ve beyazları birlikte çırpın, sonra dondurun.
Çiğ yumurta akı ve sarısı

Not : Sarısı iyi donmaz
2 ila 4 gün12 ay
Yanlışlıkla kabukta donmuş çiğ yumurta

Not : Kabuklu donmuş yumurtaları atın
Çözüldükten hemen sonra kullanınDondurun, sonra
çözülmesi için soğutun
Sert pişmiş yumurta1 haftadondurmayın
Yumurta ikameleri, sıvı, açılmamış1 haftadondurmayın
Yumurta ikameleri, sıvı, açılmış3 gündondurmayın
Yumurta ikameleri, dondurulmuş, açılmamışÇözüldükten sonra 1 hafta veya "son kullanma" tarihine bakın12 ay
Yumurta ikameleri, dondurulmuş, açılmışÇözüldükten sonra 3 ila 4 gün veya "son kullanma" tarihine bakın.dondurmayın
Yumurtalı güveçPişirdikten sonra, 3 ila 4 günPişirdikten sonra, 2 ila 3 ay
Yumurta likörü, ticari3 ila 5 gün6 ay
Yumurta likörü, ev yapımı2 ila 4 gündondurmayın
Turtalar: Balkabağı veya cevizliPişirdikten sonra, 3 ila 4 günPişirdikten sonra 1 ila 2 ay
Pastalar: Muhallebi ve şifonPişirdikten sonra, 3 ila 4 gündondurmayın
Dolgulu kişPişirdikten sonra, 3 ila 5 günPişirdikten sonra, 2 ila 3 ay
Çorbalar ve güveçlerSebze veya et eklendi3 ila 4 gün2 ila 3 ay
KalanlarPişmiş et veya kümes hayvanları3 ila 4 gün2 ila 6 ay
Tavuk nugget veya köftesi3 ila 4 gün1 ila 3 ay
Pizza3 ila 4 gün1 ila 2 ay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder