5 Şubat 2025 Çarşamba

Retikül Çanta nasıl örülür

 retikül

Retikül Çanta nasıl örülür

İşin sırrı, çantanın tüm detaylarının, örgüsü herhangi bir zorluğa neden olamayacak olan sıradan şeritler olması gerçeğinde yatmaktadır. Toplam 9 bant var, bazılarında kablo için pencereler var ama burada da karmaşık bir şey yok. Dikey ve yatay şeritler aynı prensibe göre örülür. Ana şey, istenen boyutu korumak ve ardından her şeyi bir araya getirmektir.

retikül


İş için karakteristik bir parlaklığa sahip akrilik iplik ve 2 kanca alıyoruz: örgü zincirleri için 5 numara ve ana kumaş için 4 numara. Bir şerit oluşturmak için 11 hava döngüsü (VP) topluyoruz. Bir sonraki sırayı arka duvarın arkasında yarım sütun (PS) ile örüyoruz. Örgü döner, bir sonraki sıraya geçerken ana kumaş daima ters çevrilir. Sürekli şeritlerdeki tüm çalışmalar boyunca, aynı tekniği kullanıyoruz - tek bir tığ işi (RLS). Bu projede RLS'yi örerken tek özellik, sıranın başındaki ve sonundaki kancanın her zaman arka duvarın arkasına yerleştirilmesi ve ayrıca bir önceki sıranın ilmeğini yakalamasıdır, yani. sıkıştırılarak yapılır. Bu nedenle şeritler daha stabildir ve zamanla esnemez. Ters taraftan daha güzel bir desen elde edilir. Montaj sırasında yüz olarak kullanılacaktır. İki sıra örüldüğünde bir kabartmalı şerit oluşur. Torbanın dikey kısmı, alt kısım dikkate alınarak, yaklaşık 4,5 cm genişliğinde aynı uzunlukta 6 şeritten oluşur, bunlardan 2 şerit sağlam, geri kalan 4 şerit kenarlarında pencerelidir. Şeridin son sırasını PS ile örüyoruz, sonuç olarak kenar boyunca düzgün bir at kuyruğu oluşuyor. Şeritteki satırlar iyi hesaplanmıştır. Şeritlerin her birini şartlı olarak 3 parçaya ayırır ve bunları işaretleyicilerle işaretleriz. Parçanın yaklaşık uzunluğu 50 cm'dir Çantanın montaj sırasında mükemmel görünmesi için sıra sayısının aynı olması gerekir. Yanlarda 18 cm (36 şerit), alt kısımda 14 cm (29 şerit) bulunmaktadır. Katlama çizgisinde bulunan 2 şerit daha ayrı sayılır. bu şekilde parça, çizim dikkate alınarak şartlı olarak işaretleyicilere bölünecektir. dikkate alınmalı desenin her şeridinin iki sıra örülürken oluştuğunu. 36+1+29+1+36 = 18cm+büküm+14cm+büküm+18cm = 50cm

İşin başından itibaren 7. sıradaki pencereleri oluşturmak için sıranın ortasındaki 3 RLS sıkıştırılmış hale getirilir yani bir önceki sıranın ilmeğinin yakalanmasıyla sıranın başında olduğu gibi örülürüz. (4+3+4). Bir sonraki sırada 4 sık iğne ördükten sonra işi çevirin ve sonraki 4 sık iğneyi ters yönde örün. Toplamda 2 şeride karşılık gelen 4 kısaltılmış sıra örüyoruz.

Ana çalışma ipliğini kırmıyoruz. İlmek geçici olarak açık bırakılır, ardından örmeye devam edilir. 3 ilmeği atladıktan sonra, işin içine başka bir iplik örüyoruz ve merkezden kenara doğru 4 RLS örüyoruz ve ardından istenen yüksekliği çeviriyoruz. 4 sıra örüldükten sonra açık ilmek ortada olacak. Lütfen kısaltılmış sıraların başında ve sonunda pencereler oluştururken, sıkıştırılmış RLS'nin de kullanıldığını unutmayın.

Bir sonraki sıra tamamlanacak. Ana çalışma ipliğinin daha önce bırakılan açık ilmeğinden örmeye başlıyoruz. 4 RLS ördükten sonra 3 VP yapıyoruz ve ardından yardımcı çalışma ipliğinin açık bir ilmeğini alırken sıkıştırılmış bir RLS örüyoruz. Yardımcı çalışma ipliğini bir kenar boşluğu ile kestik. Sırayı her zamanki gibi sonuna kadar örüyoruz. Ve şeridi zorlamaya devam ediyoruz. Şeridin sonunda, her iki taraftaki şeridin kenarından girintiler aynı olacak şekilde başka bir pencere oluşturuyoruz.

Şeritler bağlandıktan sonra çalışma iplerinin uçlarını örgünün içine iğne ile doldurup kesiyoruz.

Dikey şeritler örmeye dönüyoruz. 3 adet olacak, her birinin yaklaşık uzunluğu 56 cm (4 kenarı 14 cm). İki şerit sağlam olacak ve üçüncüsü pencereli olacak. Toplam pencere sayısı 8 olup dikey şeritlerdeki pencere sayısına karşılık gelmektedir. Torbayı monte ederken, pencereler hizalanacaktır. Pencerelerin şerit üzerine yerleştirilmesi, montajın özellikleri dikkate alınarak yapılır. Torbanın her iki tarafında, pencereli iki şerit arasında birer sağlam şerit bulunur. Örme sırasında şeridi, çantanın kenarlarına karşılık gelen 14 cm'lik eşit parçalara bölecek işaretleyicilerle tamamlıyoruz. Tuhaflık, ilk işaretçinin 1. ve 2. pencereler arasında ortada ve sonuncusunun 7. ve 8. pencereler arasında olmasıdır. Şeridi diktikten sonra işaretli alanlar arasındaki mesafe de 14 cm olacaktır.

Pencereli bir şerit örme sırası: 8 şerit (16 sıra) - bir pencere (4 sıra) - 8 şerit - bir pencere - 16 şerit (32 sıra) - bir pencere - 8 şerit - bir pencere - 16 şerit - 16 şerit - bir pencere - 8 şerit - bir pencere - 8 şerit. Yatay şeritlerin her birini bir halkaya dikerek, önceki sıranın atlama telini ve her iki tarafta bir yarım ilmek yakalarız.

Montaja geçelim. Ortada bir dama tahtası oluşacak şekilde yatay şeritleri çapraz olarak yerleştiriyoruz. Aslında çizgileri birbirimizle iç içe geçiriyoruz. Döşenirken ortasına sağlam şeritler, yanlara pencereli şeritler yerleştiriyoruz. Ortada, işaretlerle sınırlanan bir alt alan oluşturuldu. Karışmaması için şeritleri birbirine doğru çekiyoruz. Halkalardan ilkini ortasına yerleştiriyoruz ve dikey şeritlerin serbest uçlarını bir prensibe göre içinden geçiriyoruz. Aslında bir sepet topluyoruz. Sabitlemek için kelepçeler kullanıyoruz. Ardından ikinci halkayı takıp boy kazanmaya devam ediyoruz. İçeride olan şeritler şimdi dışarıda olacak ve bunun tersi de geçerli. Üçüncü halkayı pencerelerin yerini dikkate alarak yerleştiriyoruz. Yerleştirilen parçaları kelepçelerle birbirine sabitliyoruz ve ardından birleştirilmiş çantayı kesiyoruz.

Montajın son aşaması, tüm dikey parçaların birbirine bağlanmasıdır. Aslında bu, RLS çevresinde yapılan bir çemberdir. Çemberlemeye köşeden, iç kısımda bulunan kısımdan başlıyoruz. Aynı zamanda 11 RLS yerine 10 yapıyoruz. İkincisi bağlanacak ve bir sonraki şeridin ilk ilmeği ile bir RLS ile örülecek.

Son ilmeği tüm çember boyunca bir sonrakinin ilk ilmeği ile birlikte örüyoruz. Böylece tüm sıra boyunca bantlar 1 ilmek azaltılacaktır. Sonuç olarak, tüm parçalar birbirine bağlanacak ve çanta sabit kalacaktır. Sıranın sonunda ipliği bir kenar boşluğu ile kesip ardından geçiriyoruz.

Ayrı ayrı her biri 150 cm'lik 2 kordon örüyoruz Bunun için 3 hava ilmekli bir zincir topluyoruz ve ardından kancadan çıkarmadan 3 ilmek oluşturuyoruz. Ardından, kendi kendine çözülmeyi önlemek için ilmekleri dikkatlice tutarak, hepsini kancadan çıkarın ve birer birer örün. Tığ üzerinde her zaman çıkarılıp ayrı ayrı örülmesi gereken 3 ilmek vardır. Kaldırılan ilmekler için bir iğne kullanabilirsiniz, bu durumda her zaman tutulmaları gerekmez. Ayrıca çorap ilmekli şişlere ip örebilirsiniz. Çantayı kordonlarla tamamlıyoruz, pencerelerden geçiriyoruz ve sonuca hayran kalıyoruz.


retikül
retikül
retikül
retikül
retikül
retikül
retikül
retikül
retikül
https://www.diyideas.ru/34186-vjazanaja-sumochka.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...