Şazeli Restoran çok güzel bir geri dönüş hikayesi başlatmış.
Gelen müşterilerine kendi hazırladıkları kompost gübre ile çiçek tohumu veriyor.
Benim ki gibi geri dönüşümü ve çiçek severler bayılacak bu fikre sanırım.
Gelin beraber dikelim çiçeğimizi
Şazeli Sıfır Atık Projesi
Şazeli' de yemek atıkları çöpe atılmak yerine
doğa ile tekrar buluşturuluyor.
Şazeli Sıfır Atık hedefine ulaşmanın
ilk ve en önemli adımı olan kompostlaştırma ile,
atıkların en problemli kısmı olarak görülen yemek atıklarını, kaynağında değerlendirmiş oluyor.
Doğa dostu Şazeli Sıfır Atık Projesi kapsamında gelen müşterilerine, vermiş olduğu çömlek saksı içinde
kompost gübre ( her türlü organik atığın bir araya getirilerek, çürütülmesi sonucu elde edilen doğal bir gübreleme yöntemidir ),
3 adet tohum ve nasıl dikeceğinize dair bilgiler var.
Çiçek dikmeyi bilmeyenler için kullanma kılavuzu var :)
Öncelikle toprağımızı saksıya yerleştiriyoruz.
Tohumlarımızı toprağa yerleştiriyoruz.
Üstüne hafif iterek toprağa gömüyoruz ve suluyoruz.
Bakalım ne zaman çıkacak bitkimiz?
Bir süre önce kompost gübre yapma işine başlamıştım. Evdeki doğal olan her atığı bir kovada biriktiriyordum. Aslında çok keyfili bir iş, toprağın zenginleşmesi açısından da mükemmel bir çalışma. Bu restoranı da tebrik ediyorum. İlk fotoğrafta kompost gübre kabının arkasında saksı içinde mor yapraklı bir çiçek var, onu nerden aldınız ve adını biliyor musunuz? Bayıldım tek kelimeyle :))
YanıtlaSilNe kadar güzel...Ben de denemek istiyorum kompost gübre işini bakalım...
SilBu arada mor kızımın adı Kelebek Çiceği..uzun süredir aklımda onu paylaşmak. sayenizde hemen yapıyorum bu işi ertelemeden...teşekkürler