Kaynak: mutfaksirlari.com
Karbonatlı Mayasız Ekmek
Porsiyon: 3-4 KişilikHazırlık: 10 dk Pişirme: 30 dk
Videolu Anlatım
Sevgiler…
Karbonatlı Mayasız Ekmek
Malzemeler:
- 4,5 su bardağı un (450 gr)
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Süte sirkeyi ilave edin ve karıştırın.
- Unu derin bir kap içine alın, üstüne karbonat, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın.
- Sütü ekleyerek karıştırın ve hamur kaşığı tutunca tezgaha alıp elinizle toparlayarak yoğurun. (sadece toparlanacak kadar yoğurun ki ekmek sert olmasın)
- Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına ya da tepsiye alın. Bıçak yardımıyla üstünden artı şeklinde derin bir çizik atın.
- 200 derece önceden ısıttığınız fırında 25- 30 dk kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen ekmeği bir tel üstünde soğumaya bırakın.
- Soğuyup kendini çeken ekmeği dilimleyerek servis yapın.
Bayıldım bu tarife mutlaka haftaya deneyeceğim, mayasız olduğundan hazırlamakta kısa sürer ooooh, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBen de özellikle mayasız diye paylaştım..Bakalım deneyeceğim becerebilirsem..
Silteşşekürler tarif için :)
YanıtlaSilBişi Değillll :)))
SilREKLAMLARRR....
YanıtlaSil