Sayfalar

24 Nisan 2020 Cuma

Karbonatlı Mayasız Ekmek

Kaynak: mutfaksirlari.com

Karbonatlı Mayasız Ekmek

Porsiyon: 3-4 KişilikHazırlık: 10 dk Pişirme: 30 dk




Hazır evdeyken ekmek denemeleri yapmak isteyenlerden de maya bulamayanlar var. O zaman karbonat ve hamur kabartma tozuyla en fazla 40 dakikada sofrada servis edebileceğiniz nefis mi nefis mayasız ekmek tarifimi denemelisiniz.



Videolu Anlatım


Sevgiler…
Karbonatlı Mayasız Ekmek
Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un (450 gr)
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (5 gr)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu (5 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  1. Süte sirkeyi ilave edin ve karıştırın.
  2. Unu derin bir kap içine alın, üstüne karbonat, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  3. Sütü ekleyerek  karıştırın ve hamur kaşığı tutunca tezgaha alıp elinizle toparlayarak yoğurun. (sadece toparlanacak kadar yoğurun ki ekmek sert olmasın)
  4. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına ya da tepsiye alın. Bıçak yardımıyla üstünden artı şeklinde derin bir çizik atın.
  5. 200 derece önceden ısıttığınız fırında 25- 30 dk kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Pişen ekmeği bir tel üstünde soğumaya bırakın.
  7. Soğuyup kendini çeken ekmeği dilimleyerek servis yapın.

5 yorum:

  1. Bayıldım bu tarife mutlaka haftaya deneyeceğim, mayasız olduğundan hazırlamakta kısa sürer ooooh, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özellikle mayasız diye paylaştım..Bakalım deneyeceğim becerebilirsem..

      Sil