Ahşap Mobilyalarda Eskitme Boya Nasıl Yapılır?
Eski mobilyaları değerlendirmenin ya da dekoratif ve estetik bir görünüm yaratmanın en kolay yollarından biri eskitme boya teknikleridir. Bu işlemler evlerde pratik bir şekilde yapılabildiği için çoğu kişi mobilyada eskitme boya nasıl yapılır merak eder. Yağlı veya su bazlı boyalar kullanılarak yapılan eskitme boya tekniği rulo ve fırçaların yanı sıra neredeyse her evde bulunan malzemelerle uygulanabilir. Özellikle hobi uygulamalarında sıklıkla kullanılan yağlı boya, eskitmenin yanı sıra çok daha vintage bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu işlemlerle masalara, sandalyelere, kapılara, dolaplara, sehpalara, yatak başlarına ve diğer ahşap ürünlere estetik bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ahşap eskitme teknikleri nelerdir merak edenler bu yöntemleri deneyebilir.
Mumla Eskitme
Boyamanın sonradan yapıldığı bu yöntem tekniğin farklı olması nedeniyle sıklıkla mumla eskitme boya nasıl yapılır şeklinde araştırma konusu olur. Ahşap yüzeyi gelişigüzel mumla çizerek işe başlayabilirsiniz. Yüzeyde kalan mum kalıntılarının üzerini CapaWood Dekoratif Ahşap Renklendirici eskitme boya çeşitleri ile istediğiniz renkte boyayabilirsiniz. Ahşaba doğal ve kalıcı bir görünüm kazandıran bu boya, hızlı kuruma özelliği sayesinde işlemleri daha kısa sürede bitirebilmenizi de sağlar. Boya kuruduktan sonra bir bezle mumların bazı kısımları boya ile birlikte yüzeyden sökülerek eskitme görünümü elde edilir.
Zımpara ile Eskitme
Ahşap boyama teknikleri arasında uygulamanın kolay olduğu zımpara yöntemi özellikle eskimiş boyalar için uygundur. Bununla birlikte yeni boyanan bir mobilyada da bu yöntem uygulanabilir. Eskitme ahşap boya nasıl yapılır merak edenler çoğu üründe yağlı boya kullanıldığını görür. Bu yöntemde ise su bazlı CapaWood Dış Cephe Ahşap Boyası ya da yağlı boya kullanılabilir. Boya kuruduktan sonra kalın zımparayı mobilya yüzeyinde gezdirmeye başlayabilirsiniz. Daha doğal bir görünüm için ince bir zımparayla yalnızca belli bölümlerin üzerinden geçerek doğaçlama yapabilirsiniz.
Kazıma Tekniği ile Eskitme
Kazıma tekniği ile ahşap eskitme boya nasıl yapılır da merak edilen yöntemlerden biridir. Zımpara tekniğine benzeyen bu yöntem zımparanın bulunamadığı durumlarda da etkili sonuçlar alınmasını sağlar. Su bazlı ya da yağlı boya uygulanan yüzey kurumaya yakınken bıçak ya da sivri uçlu bir cisimle boyanın bazı bölümleri kazınır. Ahşap mobilyalara eskitme efekti vermek için kullanılan bu yöntemde de istediğiniz boya rengini seçebilirsiniz. Eskitme boya renk kartelası üzerinden sezonun trend tonlarını ve tarzınızı yansıtan renkleri inceleyebilirsiniz.
Damla Boya Tekniği ile Eskitme
Damla ya da dökme eskitme boya uygulaması fırça ya da ruloya gerek duyulmaması ve işlemden sonra mobilyaların çok doğal bir görünüme kavuşması nedeniyle en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Ahşap boyama eskitme örnekleri arasında da yer alan damla tekniğinde yüzey üzerine büyük bir damla şeklinde boya akıtılır ve bir kartonla boya yüzeye yayılır.
Fırça ile Eskitme Tekniği
Evde eskitme boya nasıl yapılır merak edenler yalnızca fırça ve boya ile istedikleri görünümü elde edebilir. Eskitme ahşap boyama örnekleri üzerinden de incelenebileceği gibi öncelikle fırça üzerine alınan boyanın kuruması ve fırçanın sertleşmesi beklenir. Ardından ahşap zemin üzerine sert fırça darbeleri ile boya uygulanır. Boya kuru olduğu için bazı bölgelere denk gelmekte ve eskimiş bir görünüm oluşturmaktadır.
Fırça yönteminde farklı renkler kullanmak da mümkündür. Astar boya uygulanan ahşap yüzey kuruduktan sonra büyük ve sert bir fırçayla farklı renkler de uygulayabilirsiniz. Fırça yöntemini kolaylıkla uygulamak isteyenler sprey boyalardan da yararlanabilir. Yüzey üzerine eskitme sprey boya uygulandıktan sonra hafif kurumasını bekleyebilir ve fırça yardımıyla boyayı dağıtabilirsiniz.
https://www.filliboya.com/evimleben/haber-detay/ahsap-mobilyalarda-eskitme-boya-nasil-yapilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder