Bir yemeğin lezzet serüveni içine konan malzemelerle başlar. Malzemelerin kalitesinin, tazeliğinin yanında içine konan baharatların desteği de oldukça mühim. Ülkemizde baharatlı yemekler çoğunlukta değil pek. Ancak o farklı ve çok lezzetli yemekleriyle tanıdığımız Hint mutfağının en sevilen malzemesi baharatlar. Misler gibi kokan, her biri ayrı bir lezzet öğesi olan baharatları birlikte kullanmayı da çok seviyorlar. Çok baharatı birlikte bir yemekte kullanmanın en güzel yöntemi ise baharat karışımları hazırlamak.
Hint mutfağında hemen hemen tüm yemeklerin içerisine giren şahane bir baharat karışımı var. İsmini bilenler, lezzetini tatmış ve ülkemizde bulamamış olanlar ya da bu lezzeti hemen denemek isteyenler... Hadi gelin! Bugün evlerimizde garam masala diğer adıyla Hint baharatı hazırlayalım.
Garam Masala (Hint baharatı) nasıl yapılır?
Garam masala, Hint mutfağında özellikle et yemeklerinde kullanılan bir çeşit baharat karışımı. Bu baharat karışımı sadece et yemeklerinde değil, çorbalarda, hamur işlerinde, fırında pişirmek istediğiniz sebzelerde ya da tencerede pişen sebze yemeklerinize çeşni niyetine ilave edebilirsiniz. Hazırlamak için baharat listesi geliyor!
1 küçük boy garam masala (Hint baharatı) için:
Tüm baharatları bir tavanın içerisine alın. En kısık ateşte baharatların hafif kokuları çıkana kadar 3-4 dakika kadar kavurun. Ardından blendera ya da varsa baharat öğütücüsüne aktarın. Tüm baharatlar karışıp toz hale gelene kadar karıştırma işlemine devam edin. Hepsi toz haline gelince tel süzgeçten geçirip eleyin ve bir kavanoza aktarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder