Malzemeler
1,5 su bardağı böğürtlen
1,5 su bardağı yaban mersini
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya özü
3 litre kaynar su
6 yeşil çay poşeti
Yapılışı
Bir orta sos kabında yaban mersini, böğürtlen, limon suyu ve vanilya özünü birleştirin. Isıyı orta ayara getirin, tencereyi bir kaşıkla karıştırın ve kapatın. Karışımı kaynamaya bırakın ve ısıyı orta-düşük seviyeye indirin. Karışımı yaklaşık 15 dakika boyunca sık sık karıştırarak, pişirin. (Karışımın taşmaması için dikkatli olun. Isı kaçması için kapakta küçük bir açık bırakın.) Ardından 3 litre su ekleyin. 6 yeşil çay poşetini karışıma ekleyin. Buzlu olacağı için çayın normal bir fincan sıcak çaydan daha güçlü olması gerekiyor. Ara ara tadın, istenilen tada ulaşıldıktan sonra çay poşetlerini çıkarın. Çay içine yaban mersini-böğürtlen karışımını karıştırın. Oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Çayı kapaklı bir sürahiye aktarın ve soğutup buz ekleyerek servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder