Malzemeler
3 su bardağı su
3 su bardağı tuzsuz sebze suyu
1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
5 dilim limon kabuğu
2 yemek kaşığı taze limon suyu
2 çay kaşığı kaya tuzu
2 adet defne yaprağı
5 su bardağına denk gelecek damarları çıkarılmış çapraz şekilde kesilmiş kereviz
3 yemek kaşığı kavrulmuş kırılmış fındık
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/3 fincan kereviz yaprağı
1/4 çay kaşığı kaya tuzu
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı
Suyu, sebze suyunu, 1/4 bardak zeytinyağını, limon kabuğunu, limon suyunu, 2 çay kaşığı kaya tuzunu ve defne yaprağını, yüksek ateşte büyük bir tencerede birleştirip kaynatın. Tavaya çapraz olarak kesilmiş kerevizi ekleyin. Kerevizi ekledikten sonra ocağın altını kısın. Keskin bir bıçakla kerevizi test edin, çok hassas olana kadar pişirin, yaklaşık 15 dakika sürecek olmalı. Kerevizi oluklu bir kaşık kullanarak servis tabağına alın. Ezilmiş fındık, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kereviz yaprağı, 1/4 çay kaşığı kaya tuzunu ve karabiberi eşit bir şekilde serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder