Malzemeler
1 su bardağı doğranmış soğan
1 su bardağı kıyılmış havuç
2 çay kaşığı sade yağ
6 su bardağı sebze suyu
1 kilo taze yeşil fasulye,
1 diş kıyılmış sarımsak
3 su bardağı doğranmış taze domates
1/4 su bardağı kıyılmış taze fesleğen veya 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı biber
Yapılışı
Büyük bir tencerede 5 dakika boyunca soğan ve havuçları sade yağda sote edin. Suyu, fasulyeleri ve sarımsakları ilave edin; kaynatın. Tencerenin altını kısın.20 dakika veya sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Domates, fesleğen, tuz ve karabiberi ilave edin. Kapağı kapatın ve 5 dakika daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder