14 Şubat 2021 Pazar

Nokta Boyama Tekniği (Spot Boyama)


Новый творческий опыт - точечная роспись тарелки 7


Nokta Boyama Spot boyama tekniği, akrilik boya damlacıklarının düz ve yağsız bir yüzeye uygulanmasından ibarettir, bunun sonucunda boyalı şeyler küçük değerli taşlarla süslenmiş gibi görünür. Spot boyama, çoğu acemi ustasının sıradan şeyleri harika desenleri olan özel ve sıradışı nesnelere dönüştürmesini sağlar.


Yeni başlayanlar için spot resmin temellerini anlıyoruz

Spot boyamanın kurucuları ana kovalayıcılardır - boyaya çörek çizmişler ve çok renkli noktalar şeklindeki ürünlere uygulanmış desenleri kullanmışlardır. Gelecekte, iğneler bu tekniği akrilik boyalarla spot boyama için etkileyici bir hobiye dönüştürdü ve sıradan boyalar olarak düz olmayan dışbükey noktalar verdiler.

Neredeyse tüm yüzeylerde spot boyama tekniğini kullanarak çizebilirsiniz - cam, plastik, seramik, ahşap, deri, temel şey temiz, pürüzsüz, mat ve yağsız olmasıdır.

Spot boyama çalışmalarına yeni başlıyorsanız, boya uygulamak için ince uçlu herhangi bir akrilik boya ve keçeli kalem size uyacaktır - ucuzdur ve etkisi neredeyse aynıdır. Spot boyama konusunda zaten bir deneyime sahipseniz, özel hatlara sahip çizimleri (ince burunlu boya tüpleri) uygulamaya çalışabilirsiniz.



Tipik olarak, spot boyama, yeni başlayanlar için dikişçi kadınlara damlacıklar uygulama konusunda eğitimden ibarettir - belli bir boyutta bir nokta elde etmek için tüp üzerine basmanın ne kadar zor olduğunu açıkça bilmeniz gerekir. İlk resminizi tek rengin konturundan yapmak en iyisidir ve daha sonraki çalışmalarda yavaş yavaş renk sayısını ve kompozisyonların karmaşıklığını arttırın. Önceden boyayacağınız yüzeyin yağını almayı unutmayınız - bu prosedür boyayı iyi düzeltir ve çalışma sırasında yayılmasına izin vermez. Yağdan arındırmak için aseton veya alkol içeren bir sıvı kullanabilirsiniz, bu arada başarısız bir noktayı gidermek için de kullanılabilir. Herhangi bir yüzeyi boyamaya başlamadan önce, evrensel olabileceğinden veya cam, ahşap, deri veya diğer malzemeler üzerine boyayabileceğiniz için konturunuzun buna uygun olduğundan emin olun.

Tüm araç ve gereçler hazır olduğunda, boyamaya başlayabilirsiniz, çizim kendiniz icat ederken, başka bir yüzeyden (resimler, duvar kağıdı, mozaik) kopyalanır, monitör ekranından yeniden çizilir veya hazır şablonlar kullanılır. Her durumda, spot boyama tekniğini kullanarak ellerinizle süslenmiş bir şey yeni renklerle ışıldayacak ve herhangi bir evin içine özgünlük katacaktır.



Bu arada, cam eşya boyama için şablon kullanmak çok uygundur - bunun için sadece bir plakanın veya başka bir cam ürünün arkasına sabitlemeniz gerekir. Eğer resme ek olarak, örgü veya nakış tutkunuysanız, bu aynı şemalar bitmap için de kullanılabilir.

Spot boyama tekniği kullanılarak dekore edilmiş sıradan şeylerin fotoğraflarına bakmanızı ve bu kadar basit bir tekniğin bir nesnenin görünümünü nasıl dönüştürebileceğini kendiniz görmenizi öneririz.





Ve işte pike tekniğini kullanan pialaların dekor fikirleri.



İş için ihtiyacınız olacak:

  1. Yağ alma için pamuk pedleri ve başarısız bir kalıbı düzeltmek için pamuklu çubuklar;
  2. Etil alkol, oje sökücü veya özel yağ çözücü;
  3. Kontur akrilik boyaları doğru renklerde;
  4. Resmin sabitlenmesi ve korunması için aerosol verniği;
  5. Tüpleri temizlemek için iğne ve kağıt.

İpuçları:

  • Tabakları amaçlarına uygun olarak kullanmak istiyorsanız, o zaman imza bulaşık makinesinde yıkanabilir veya bulaşık makinesinde yıkanabilir akrilik boyaları seçin. Hobby Line Kreul, Decola, Marabu ve Pebeo Vitrail markalarında dayanıklı kontur boyaları bulunmaktadır.
  • Boyalar çok kalın veya çok ince olmamalıdır. Bunu şu şekilde kontrol edebilirsiniz: tüpün üzerine tıklayın - boya kolayca çıkarsa, ancak bir su birikintisi varsa, kıvam çok sıvıdır, sıkışması zorsa, çok kalındır. Çalışmaya başlamadan önce, her tüpü test etmeniz gerekir, çünkü aynı tipteki boyaların farklı renkleri farklı olabilir.
  • Borulardan çizim yapmak zor gözüküyorsa, sıradan kavanozlardaki seramikler için akrilik boyalar kullanarak küçük bir ince fırça, iğne veya kürdan ile noktalar çizebilirsiniz.



Çizim tekniği

Öncelikle, bir pamuklu ped kullanarak yüzeyi alkol veya yağ çözücü ile iyice yağdan arındırmanız ve sadece yaratıcılıkla devam etmeniz gerekir. Tecrübeli zanaatkarlar, herhangi bir eskiz ve taslak kullanmadan hemen bir tabağa çizebilir ve işlem sırasında desenleri icat edebilir. Siz de düşüncelerin serbest dolaşımına güvenebilir ve doğaçlama yapabilirsiniz. Ancak, belli bir sanatsal tasarımın farkına varmak istiyorsanız, önce renk şeması ve süslemeler üzerinde düşünen bir çizim, şablon, şablon veya işaret çizmek daha iyidir.


Cam üzerine boyamak için, plakanın arkasına yapıştırılabilecek desenlerin uygulanması uygundur.

Yeni başlayanlar için püf noktası: Plakayı boyamadan önce, tüp üzerinde aynı basınç ve basınçla birbirinden aynı mesafede küçük, orta ve büyük boyutlu noktalar koymak için kağıt üzerinde pratik yapın.

  • Ana kurallar: aynı satırda, aynı büyüklükte noktalar olmalı ve noktalar arasında aynı mesafe korunmalıdır ve noktaların "okunması", ancak noktaların "okunması", ancak sağlam bir dış çizgiyle birleşmemesi çok önemlidir. ;
  • Noktaların büyüdükçe, aralarındaki mesafenin arttığını unutmayın. Ve bunun tersi de, nokta ne kadar küçükse, birbirinden o kadar az girinti olmalıdır;
  • Genelden özele doğru, yani büyük konturlardan başlayıp küçük detayların çizilmesiyle sona ermeniz gerekir.

İşten sonra boya sertleşmelidir. Onları üç şekilde kurutabilirsiniz:

  1. Doğal olarak 1 gün - Tabağı nadiren kullanmak veya sadece bir dekorasyon olarak kullanmak istiyorsanız.
  2. Bir saç kurutma makinesi ile kurulayın ve daha sonra doğal olarak 10-12 saat sertleşmeye bırakın.
  3. Yarım saat boyunca 150-170 derecelik bir sıcaklıkta pişirin ve daha sonra fırından çıkarmadan, tabakların soğumasını bekleyin - boyalı tabaklardan yemek yemek isteyebilirsiniz. Pişirdikten sonra boyalı bulaşıkları 20 gün boyunca yıkamamanız önerilir - bu yüzden boya daha uzun süre dayanır.

Dekoratif plaka üzerinde boya kuruduktan sonra vernik ile boyayabilirsiniz.

şablonlar ve desenler üzerine boyama plakaları

Herkesin ustalaşabileceği bir başka yol da şablonlar ve şablonlar kullanarak bulaşıkları boyamak.

İş için ihtiyacınız olacak:

  1. Çubuğun farklı renk ve kalınlığına sahip cam ve seramik üzerine akrilik boyalar veya bulaşıkları boyamak için işaretler. Rusya'da, çoğu zaman Marabu'dan işaretler bulabilirsiniz;
  2. Uygun boyutta (gerekirse) yapay tamponlar veya tampon süngeri;
  3. Tırnak cilası sökücü, alkol veya yağ çözücü ve yağ alma için pamuklu pedler;
  4. Bir şablon veya şablon çizmek ve kesmek için ihtiyacınız olan her şey: kağıt, kesici, kurşun kalem.



Çizim tekniği

Öncelikle kendiniz çizmeniz veya hazır şablon / şablon yazdırmanız ve sonra delikleri bir bıçakla kesmeniz gerekir. Belki, bu teknikte sadece bu aşama zahmetli olarak adlandırılabilir. O zaman her şey çok daha basit: yüzeyi yağdan arındırın ve şablonu bantla tabana yapıştırın.

Sonra şablondaki deseni boyayın / düzeltin. Sonra resminize aksanlar yerleştirebilir, detaylar veya kontürler çizebilirsiniz.

Akrilik boyalarla boyandıysanız, ilk atölye çalışmasının tavsiyelerine göre plakaların nokta boyaması ile saç kurutma makinesi veya fırında doğal olarak kurutulabilir.


Atölye No. 3: El ile fırçalarla sanatsal resim

Plakaları geleneksel şekilde boyamak, yani fırçalar ve boyalar ile gerçek bir şaheser yazmak için en iyi yoldur.

İş için ihtiyacınız olacak:

  1. Çeşitli şekil ve boyutlarda sanatsal sentetik fırçalar;
  2. Cam ve seramik veya fırınlanmış su bazlı boyalar için akrilik boyalar;
  • İpucu: vitray boyalar daha şeffaf ve aynı zamanda parlaktır, ancak sıvı kıvamları ve yüzeye yayılma kabiliyetleri nedeniyle onlarla çalışmak biraz daha zordur, bu nedenle sık sık onları geri alan kontur boyaları ile birlikte kullanılırlar. Ayrıca, solvent bazlı vitray boyaların amaçlanan amaçları için kullanılacak boyama plakaları için uygun olmadığını unutmayın.
  1. Herhangi bir yağ çözücü.

Çizim tekniği

İlk önce baltalamayı yazmanız gerekir, yani kompozisyonun temelini oluşturacak büyük parçalar çizin. Daha sonra, koyu ve açık renkler kullanarak resme hacim ve derinlik katın. Ve sonra detaylara in. Çalışmanın sonunda, boyayı birinci ana sınıftan sabitlemek için önerileri kullanın.

İpuçları:

  • Olağandışı renkler ve efektler elde etmek için renkleri karıştırın ve yarı tonlarla oynayın.
  • Buzlu cilalı seramik bir plaka boyamak, parlak seramik veya cam üzerine boyamaktan daha kolay olacaktır, çünkü boya daha yoğun ve pürüzsüz hale gelecektir.

Yeni başlayan sanatçılar için fırçalar ve akrilik boyalar ile kendi ellerinizle akrilik boyalar boyamak için basit ama ilginç fikirler burada (fotoğrafı sağa kaydırın).






Boyalı levha fotoğraflarının bir sonraki seçkisinden ilham alınarak çizim yapma becerisine ve deneyimine sahip olanlara sunuyoruz.


Ve işte eski çay setlerinden tabak ve tabak boyamak için harika bir fikir.

4 No'lu Atölye: Seramik ve Cam Üzerine Markerle Boyama

Kalemler ve keçeli kalemler ile çizim yapmak, hepimiz çocukluğumuzdan tanıdık geliyor. Kendi elinizle bulaşıkları boyamak için özel kalemlerin yardımıyla, yazılı ve hızlı bir şekilde seramik bir tabağı süsleyebilir, grafiksel ve çok ayrıntılı bir resim sergileyebilirsiniz. Aşağıdaki fotoğraf seçiminde bu dekora örneklere bakıyoruz.

İş için ihtiyacınız olacak:

  1. Yağ çözücü ve pamuk pedleri;
  2. Çubuğun kalın ve farklı renkteki kalemlerini hissettim.

Boyama tekniği

  • Tabaklarda boyamaya başlamadan önce, yüzeyi tahrip etmeyi unutmayın.
  • Ana kural - resmin sık ve küçük konturları ile resmin hatlarını ve hatlarını çizmeye çalışın - bu nedenle hata yapma olasılığınız daha düşüktür.
  • Ayrıca genelden özele doğru çizmeye çalışın.

  • Gerekirse, çizimin konturlarını önceden belirleyin, gerekirse şablon veya şablon kullanın.
  • Çoğu marker 24 saat içinde kurur, ateşlemeye gerek yoktur ve bulaşık makinesinde yıkanmaz.


Video dersi: vitray boyama



Ve nihayet, plakaların vitray boyama sırasını aldı. Bu, boyanın kendisinden ötürü bulaşıkların boyanması için biraz daha karmaşık bir tekniktir - daha önce belirtildiği gibi, lekeli cam boyalar sıvıdır ve bu nedenle sık sık konturları doldururlar. Ve akrilikten daha şeffaf, parlak ve daha az dayanıklıdırlar. "Vitray" plakaları kullanmak istiyorsanız, o zaman özel olarak su bazlı boyalar seçin ve çalışmanın sonunda, 170 derece sıcaklıkta fırında bulunan yemekleri pişirin. Duvara boyalı bir tabak asmak istiyorsanız, o zaman seçeceğiniz boyalar bir solvent temelinde pişirilmez ve bu durumda, resmi düzeltmek için bir vernik satın almayı unutmayın.









Tabağın ayrıntılı boyanması için burayı tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...