19 Ocak 2019 Cumartesi

Diyafram Çalışması



Diyafram Çalışması

Diyafram Çalışması, Diyafram çalışmalarıyla nefesinizi kontrol altına alabileceğinizi biliyor muydunuz? Kadim çağlardan beri insanın duygu, zihinsel,fizik ve vücuttaki sıkışıklık ve blokajların açtığı sıkıntıların gidilmesi için yoga, meditasyon ve manyetik şifa benzeri çalışmalar yapılmıştır. Yalnız bu çalışmaların en önemli temel tekniği, diyafram nefes çalışmaları olmuştur.

Diyaframda doğru nefes almak, bedenimizin sağlıklı olması ve ihtiyaç duyduğu oksijenin alınması; toksinlerin bedenden atılması açısından çok önemlidir.Yeterli oksijen iç organlarımız, hormon salgılayan bezlerimiz, sinir sistemimizin ve beynimizin çalışması için gereklidir. Beynimizin diğer organlardan daha çok oksijene ihtiyacı vardır. 

İlgini Çekebilir:


Yeteri kadar oksijen alınmadığında, depresyon,işitme ,görme bozuklukları ve zihinde bulanıklık, görülüyor. Yaşlanmanın en belirgin sebebi de hücrelerin yetersiz oksijen almasıdır. Düzgün ve yeterli nefes almayanlar kendilerini sürekli yorgun ve sinirli hissediyorlar. Uyku düzeninde sıkıntı yaşıyorlar. Genç kalmanın en önemli şartlarından bir tanesi, temiz kan dolaşımıdır. Diyaframda doğru nefes almak yaşama süremizi uzatacağı gibi, son derce sağlıklı bir ciltte sahip oluyor. Diyafram çalışmalarıyla doğru nefes alanlar karbondioksitli yerlerde yada stres ve heyecan sırasında dengesiz tepkiler verebiliyorlar. Çünkü kırmızı kan hücreleri oksijeni organlarımıza daha yüksek oranda taşıyor.
Çoğumuz çoğunlukla ağzımızdan nefes alıp veriyoruz. Bu bize anatomik sıkıntı sağlayan son derce yanlış olan davranıştır.Aslında doğrusu bunun tam tersidir.Diyafram çalışmalarıyla kendini kasmadan rahat durarak, karnımızı dışarı doğru genişleterek, göğsümüzü de full nefesle doldurarak tam nefes tekniğini uygulamalıyız. Yani diyaframımızı kullanarak nefes almalıyız. Yaşam buyunca bu yanlış, diyaframımızn güçsüzleştirerek potansiyelinin azalmasına neden olacaktır.Ortalama bir yetişkin dakikada 14 defa nefes alıp veriyorsa. Bu da 24 saate 20160 kez nefes alıp verdiğimiz anlamına geliyordur.Yani bir günde 20 000 defa yaptığımız hatanın bizde ne zararlara yol açtığını anlamamak mümkün değil






Diyafram çalışmasında dikkat edilmesi gereken altın kurallar;

  • Nefes aldığınızda derin, çabuk, sık, düzenli, gürültüsüz alıp vermeyi öğrenmelisiniz.
  • Nefesinizi burnunuzdan alacaksınız, ağzınızdan vereceksiniz.
  • Nefesinizi alma, tutma ve verme zamanlamanız 1 4 2 formülüne uygun olmalıdır.
  • Diyaframdan nefesinizi 2 saniyede almışsanız 8 saniye tutacak ve 4 saniyede vereceksiniz
  • Nefes aldığınızda akciğerlerinizi zorlayınız. Nefesinizi uzun zaman alıp tutmayı öğrenebilirsiniz.
  • Bir anda çok aldığınız oksijen baş dönmesine sebep olabilir.
  • Amacımız ciğerlerinizi büyütmektir. Fakat ciğerleriniz hemen büyümez. İstediğiniz diyafram nefesi kısa zamanda oluşturulmaz. Diyaframınızı çalıştırdıkça geliştiğini göreceksiniz.
  • Eğer gırtlağı çok sıkarak, havayı tutmaya kalkarsanız, gırtlak yorulabilir. Sesiniz tonu bozulmaya başlar.
  • Konuştuğunuzda aldığınız hava birden boşalıp bitmemelidir. Aynı havayı en uzun zaman kullanmayı biliniz. Ama bu sırada kasılmamalıyız ve gırtlağın kapanmasına neden olmamalıyız. Yoksa hırıltıdan başka bir ses çıkaramayız.





Doğru diyafram çalışma egzersizleri 

  • Şimdi, her hangi bir kürsünün ucuna kadar gelerek yarım oturun. Bacaklarınızı birbirinden ayırarak açınız.
  • Bacaklarınızın arasına doğru bedeninizle eğilin.
  • Bu şekilde nefes almaya çalışın. Nefes aldığınızda, göğsünüzün genişlemediğini, sadece karın bölgesi, böbreğin üst bölgelerinden genişlediğini göreceksiniz.
  • Düzelin ve nefes alın. Bu sefer alt bölgenin genişlemediğini sadece göğüs kafesinin genişlediğini göreceksiniz.
  • Tekrar eğilin ve nefes alın. Aldığınız nefesin düzelince de alınması gereken nefes olduğunu unutmayarak, nefes alış verişlerinizi takip edin ve düzeldiğinizde hatırlamak üzere kendinizi ayarlayın.
  • Doğrulun ve biraz evvel eğik olmanızın size kazandırdığı orijinal nefes alışı yenileyin. Eğik pozisyonda aldığınız gibi göğsünüzün genişlemediği ve yukarı hareketlenmediği, bunun yanı sıra göbek deliğinizin alt kısmında, böbreklerinizin ve basenlerinizin biraz üst kısmında geçen hayali çemberi genişleterek nefes alın.
  • Yine eğilin ve nefes alın. Bu şekildeyken hissettiklerinizin ne kadarını düzelince yapabildiğinizi hatırlayın.
  • Düzelin ve eğik olduğunuzda aldığınız nefesin aynısını alıncaya kadar bu tekrarları sürdürün.

KAYNAK : https://www.diyafram.gen.tr/diyafram-calismasi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...