19 Ocak 2019 Cumartesi

DOĞRU NEFES ALMAK




Bir çok insan için nefes almak, havayı alıp bırakmaktan ibaret. Hücrelerimize yeterli oksijeni iletemiyoruz. Bu da hücrelerimizin hastalanmasına neden oluyor. Sağlıklı bir yaşam için bütün nefesin önemi, burada ortaya çıkıyor. Nefes doğru bir şekilde, bütün vücudu dolduracak şekilde alınmalıdır.

Doğru nefes nasıl alınır?


Yapılan en büyük hatalardan bir ağızdan nefes alıp vermek, burundan alıp ağızdan vermek veya ağızdan alıp burundan vermektir. Özel bir nefes tekniği uygulanmadığı sürece doğru nefes,  burundan nefes alıp, burundan vererek olur.


İlgini Çekebilir:

Diyafram mutlaka kullanılmalıdır. Nefes çalışmalarına diyafram nefesini öğrenerek başlamak doğru olur. Sırt üstü uzanıp sakinleşin. Böylece vücut kendiliğinden diyafram nefesine geçecektir. Nefesinizin izlediği yolu takip ederseniz bunu daha iyi anlarsınız. Karnınızın inip şiştiğini göreceksiniz. Karnınızın üstüne ağırlık (kitap vs.) koyarak diyafram nefesine çalışabilirsiniz. Aldığınız nefesle ağırlığı kaldırdığınızı takip edin. Sonrasında ise kendinizi serbest bırakın ve ağırlığın karnınızı bastırarak havayı çıkartmasına izin verin.

Nefes, sakin ve sessiz olmalıdır. Hırıltıyla nefes alınmamalıdır. Aceleci bir nefes yeterli oksijenin alınmasına  engel olur.



Yapılan başka bir hata ise sadece üst solunum nefesidir. Diğer bir deyişle sadece üst akciğerleri hava ile doldurmaktır. Oysa bütünsel nefeste akciğerlerin tamamı ve diyafram kullanılmalıdır. Göğüs, karın, sırt ve her iki yanınızın havayla dolduğunu hissetmelisiniz. Yukarıdan aşağı veya tam tersi aşağıdan yukarı başlayarak sırayla, derin bir nefes alarak  vücudunuza havayı doldurun Üst bedeninizin tamamının, kök çakradan boğazınıza kadar oksijenle dolup şiştiğini hissedin. Bunu yavaş ve sıralı yapmak daha kolay olacaktır. Nefesinizi bir süre tuttuktan sonra, bu sefer yaptığınızın tam ters sırası ile nefesinizi yavaşça verin. Havanın tamamen boşaldığından emin olun. Bir süre nefessiz bekledikten sonra tekrar deneyin. Nefes verme süreniz, alma sürenizden daha kısa olmamalı.

Bu şekilde çalışarak kaslarınızı genişletin. Daha sonrasında ise sadece derin nefeslerde değil, normal nefeslerinizde de bu bütün nefesi kullanmaya başlayın. Kullandıkça bunun otomatik hale geldiğini göreceksiniz.

Nefes genişletme çalışmaları yapmak, kaslarınızın açılmasını sağlayarak nefesinizin iyileşmesine yardım eder. Unutmamak gerekir ki, iyi nefes aynı zamanda sağlık demektir.

Birden bütüne doğru
Sevgiyle kalın....


DOĞRU NEFES ALMAK
Seda Eray

https://sedaeray.blogspot.com/2019/01/dogru-nefes-almak.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...