Ev Yapımı Ekler Tarifi
Pastahane ekler pastaları evde yapılan ekler pasta yerini hiç bir zaman tutmuyor. Siz de ister profiterol yapın,ister ekler. Ama profiterol yapacaksanız çikolata sosunu iki paket kullanın.
Hamur Malzemeleri:
125 gr .tereyağ (veya margarin)
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz (Çay kaşığının ucuyla)
1 fiske şeker
3 adet yumurta
Kreması İçin Malzemeler:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 dolu yemek kaşığı şeker
1 paket krem şanti
Çikolata Sos Malzemeleri
2 su bardağı süt
1 paket çikolata sos
Fındık
Şekil verirken poğaçaya şekil verirmiş gibi elimde şekillendirdim.
Ama krema poşetiyle de yapabilirsiniz.
Ev Yapımı Ekler Tarifi/Ev Yapımı Ekler Pasta Nasıl Yapılır?
Su,tereyağ,şeker ve tuz bir tencereye koyulup kaynatılır.
Kaynayan suya un ilave edilip kısık ateşte 5-6 dakika un helvası kavurur gibi kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan hamurun içine yumurtalar tek tek kırılıp her defasında mikserle çırpılarak iyice yedirilir.
Son aşamada elle iyice yoğrulur.
Krema poşetiyle veya elle şekil verilerek yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı açılmadan pişirilir.
Kremaya için süt,şeker,un tencereye koyulup pişirilir.
Krema soğuduktan sonra içine toz krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır.
Soğuyan hamurlar ortadan yarılıp içine krema doldurulur. .
Üzeri pişirilen ve soğuyan çikolata sosa batırılır veya tatlı kaşığıyla çikolata sos üzerine yayılır.
Çikolata sosun üzerine fındık serpilip soğutulur.Evde ekler pasta hazır,afiyet olsun.
Kaynak: Tariflimutfak Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder