Mucizevi Lahana Turşusu: Sauerkraut Tarifi
Sauerkraut, Alman ve Avusturya mutfağının vazgeçilmezlerinden. Sauerkraut kelimesi Almanca'da "ekşi lahana" demek. Garnitür, salata gibi tüketilen bir tür turşu diyebiliriz.
"Bizim lahana turşumuzun suyumu çıktı, neden Alman turşusu?" derseniz: Kendi kendine fermente olması sebebiyle içerdiği yüksek laktik asitin bağırsaklar için çok faydalı olması. Fermantasyon süresinde sirke gibi hızlandırıcı olmadığı için faydalı bakterilerle fermente olan lahana, bağırsaklarımız için doğal bir destekleyici haline dönüşüyor.
"Hayat bağırsakta başlar, bağırsakta biter." mottosunun doğruluğundan yola çıkarak, hem kefir kadar faydalı hem de lezzetli bu turşuyu deneyip, yemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
KAÇ KİŞİLİK
1 büyük kavanoz
HAZIRLAMA SÜRESİ
20 dakika
Sauerkraut Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boybeyaz lahana
1,5 yemek kaşığıdeniz tuzu
6-7 adettane karabiber
1 yemek kaşığıkimyon tohumu
2 adetdefne yaprağı
Sauerkraut Tarifinin Püf Noktası
Kullanacağınız bütün ekipmanların sterilize olmuş olması çok önemli. İçerisinde sirke olmadığı için bakteri öldüren bir madde olmayacak. Eğer sterilize olmayan ürünler kullanırsanız yararlı bakteriler üretmek yerine, zararlı bakterilerin çoğalmasına sebep olursunuz.
Sauerkraut Tarifi Nasıl Yapılır?
İyice yıkadığınız ve suyunu süzdürdüğünüz lahananın göbeğindeki sert kısmı kesin.
Lahanayı dörde bölüp, mümkün olduğunca ince bir şekilde kesin.
Kesilen lahanaları geniş bir kaba alıp, üzerine tuzu ekleyin ve ovmaya başlayın.
Lahananın bolca suyu çıkana kadar ezin ve ovun.
İyice suyu çıkan lahanaların içerisine baharatları da ekleyin.
Kullanacağınız kavanozu önceden mutlaka kaynar su ile sterilize etmiş olun.
Lahanaları çok sıkışık bir şekilde kavanoza doldurun ama üzerine suyunun çıktığına emin olun. Yani kavanozu ağzına kadar doldurmayın.
Sterilize edilmiş bir taş veya daha küçük bir kavanoz yardımıyla bastırarak, lahananaların büyük kavanozun dibine iyice sıkışmasını ve suyunun üzerine çıkmasını sağlayın. Büyük kavanozun ağzına sıkı dokunmuş bir kumaş gerin ve lastikte sabitleyin.
İlk 24 saat içinde taşa veya kavonaza ara ara bastırarak lahanaları sıkıştırıp sulanmalarına yardımcı olur. Eğer 1 günün sonunda yeterli su birikmemişse, içme suyunu kaynatın, soğutun ve üzerine bir miktar ekleyin.
1 hafta boyunca oda sıcaklığında ama çok sıcak bir yer olmasın, güneş almayan bir yerde, mümkünse karanlıkta bu şekilde bekletin.
Bu arada beyaz baloncuklar oluşmaya başlayacak ve bu sağlıklı fermantasyonun belirtileri olacak.
1 haftanın sonunda kavanozun kapağını kapatarak, buzdolabına alın.
1 hafta da buzdolabında fermente olan lahanalar yemeye hazır olacaktır.
Buzdolabında 6 aya kadar saklayabilirsiniz.
KAYNAK https://yemek.com/tarif/sauerkraut/
Okuyucunun Dikkatine
Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...
SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI ...
-
Seveceğiniz in anılmaz yaz dekorasyon fikirleri. N e kadar kolay ve güzel olduğuna inanamayacaksınız. Elinizde bulaşık teli var mı? Bunu h...
-
1 adet tavuk göğüs Sade mısır gevreği 1/2 kase un 1 yumurta 1 yemek kaşığı krema 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz acı biber 1 tatl...
-
Merhabalar Sizi Mor Kızım Kelebek Çiçeğim ile tanıştırayım. Uzun süredir aklımda sizlere bu güzelliği göstermek ama unuttum...Hep a...
-
Bu öğreticinin çevirisi www.revistaartesanato.com.br sitesinden yapılmıştır. Makalenin ilham kaynağı için revistaartesanato teşekkürler....
-
25 Şiş Örgü Modelleri ve Şemaları 25
-
Maria Diaz En güzel şehirler ve ülkeler Maria Diaz geleneksel sanatlar üzerine bir çok resimli kitapları bulunmaktadır. Maria Diaz. En ...
-
Boho Tarzı Büyükanne Kare Çanta
-
-
Bluzlar için 19 tığ işi dikiş
-
Dog and Owner's Matching Knit and Crochet, evcil hayvan örgü şemalarına sahip bir Japon dergisidir. Japon dergileri her zaman tığ ve s...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder