Hibeş Tarifi
Antalya mutfağına ait olan hibeş, hem meze hem sos kategorisinde değerlendirilebilir. Tahinin limon suyu, sarımsak ve baharatlarla özleştirilerek hazırlandığı hibeş oldukça yoğun bir lezzete sahip. Tavuk, et yemekleri ve makarnanın yanında sos işlevi görebileceği gibi, hibeşi doğrudan ekmeğe sürerek yiyebilir veya kanepe hazırlığında kullanabilirsiniz.
Hibeş, enerji yüklü, kuvvetli bir kış yemeği. Vücutta hararete neden olduğu için yazın tüketilmesi pek önerilmiyor.
Hibeş Tarifi
@mutfaksirlari ni takip etmeyi, bolca ve yorum bırakmayı unutmayın.
Hibeş Tarifi
Malzemeler:
• 1 su bardağı tahin
• Yarım çay bardağı limon suyu
• 1 çay bardağı su
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• Yarım tatlı kaşığı tuz
• 2 diş sarımsak
Yapılışı:
1. Tahini derin bir karıştırma kabına alın. Üstüne kırmızı toz biber, kimyon ve kuzu ekleyerek çırpıcı ile karıştırın.
2. Limon suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Limon suyu nedeniyle kasılan tahine suyu ekleyerek çırpın ve servis tabağına alın.
4. İsteğe göre baharatlar ve maydanozla süsleyerek servis yapın.
KAYNAK: Hibeş Tarifi – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri (mutfaksirlari.com)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder