Doğal formüller yardımı ile vücudumuzu mikroplardan arındıran antibiyotik değerindeki besinler sayesinde birçok rahatsızlığa elveda diyebilirsiniz. Özellikle mevsim geçişlerinde sık görülen hastalıkların başında gelen grip ve nezleyi ilaçlara bağımsız olarak atlatabilmek tabii ki mümkün. Kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak olan doğal antibiyotikler ile bağışıklık sisteminizi güçlendirerek ve doğanın bize sunduğu şifalı besinlere sofralarınızda yer vererek sizde geleceğinize yatırım yapabilirsiniz. Üstelik hiç bir yan etki görmeden! Sizler için hazırladığımız sağlıklı ve muhteşem listeye göz atalım.
1. Zencefil
Doğadaki en mucizevi bitkilerden olan zencefil üst solunum yolu enfeksiyonundan kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılır. Tek önemli noktası çok fazla kullanılmaması gerektiğidir. Mide bulantısına iyi gelmesi, sindirim ve hazmı kolaylaştırması gibi çok fazla yararı bulunmaktadır. Kolesterolü düşürüp, kan pıhtılaşmasını engellerken aynı zamanda ağrı kesici özellikte göstermektedir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda zencefilin yakın gelecekte kanser tedavisinde de etkili olabileceği ortaya koyulmuştur. Özellikle kış aylarında hastalıkların daha fazla boy göstermesi ile sizde taze zencefili rendeleyip içerisine limon ve bal koyarak bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Sadece sabahları 1 tatlı kaşığı kadar almanız yeterli olacaktır.
2. Sarımsak
Binlerce yıldır birçok tıbbi amaçla kullanılan bu efsane bitki bakteri, mantar ve virüsleri yok ediyor. Üstelik bu durum 19. Yüzyılda kanıtlanmıştır. Sarımsağı özellikle çiğ tükettiğinizde içerisindeki sülfürlü bileşikler sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir. Hücre onarımını kolaylaştırdığından dolayı kansere karşı vücut koruması sağlamaktadır. Özellikle mide de yer edinen bir bakteri olan helicobacter pilori adlı bakteriyi yok ederek bedende büyük rahatlama sağlamaktadır. Kokusundan dolayı ne kadar kaçınılan bir bitki olsa da aslında kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak doğal antibiyotikler grubunda başı çekmektedir. Aynı zamanda bağışıklığınızı güçlendiren çok güçlü bir antioksidandır.
3. Karanfil
Daha iyi sindirim ve yüksek bağışıklık için asla vazgeçemeyeceğiniz karanfilin faydaları saymakla bitmez. Şişkinlik, mide rahatsızlığı ve bulantı için olmazsa olmazdır. Patojenlere karşı antimiktrobiyel etki göstererek yok eder. Bunun için sadece ufak miktara karanfil özü yeterli olacaktır. Kansere ve karaciğere koruyucu etki gösterir. Diyabet hastalarında karanfil ekstratları kullanılarak vücutta insülin görevi üstlenir. İçerisindeki flavonoidler kemik yoğunluğu ve kemik mineral içeriğini muhafaza eder. Beyaz kan hücresi sayısını arttırarak bağışıklığı güçlendiren karanfil aynı zamanda ağrı kesici özelliğe de sahiptir.
4. Kuşburnu
C vitamini deposu olan en zengin meyve! Kuşburnu çayı veya marmelatı da kendisi kadar faydalıdır. Vücudunuzda antibiyotik etkisi göstererek hastalıklara karşı koruma sağlar. Halk arasında itburnu, gülelması veya yiric isimleri ile de bilinmektedir. Antivral, antibakteriyel ve antioksidan içeriği ile cilt sağlığından solunum yolu, kanser, kolestrol, şeker hastalığı ve böbrek rahatsızlığı gibi sorunlarda etkilidir. Demir, çinko, bakır gibi mineraller içermesinin yanında A, B1, B2, E ve K vitaminleri bakımından da zengindir. Romatizma hastalıklarında da etki gösterdiği kanıtlanmıştır. İltihap birikimini önleyerek, güçlü bileşenleri ile bedenin iyileşme zamanını kısaltır.
5. Zerdeçal
Özellikle boğaz enfeksiyonların şikayetçi olanların tercihi olan bir bitkidir. Tek başına veya karışım bitkiler ile çayı yapılarak da tüketilen zerdeçal, yemeklerde de kullanılmaktadır. Astım, bronşit, nefes darlığı, öksürük rahatsızlığına karşı bedeni korumaya alır. Özellikle bal ile karıştırıldığında boğaz rahatsızlıklarında büyük rahatlama sağlayacaktır. Bazı bilim adamlarının bile açıklayamayacağı kadar faydalı özellikle sahiptir. Bakterileri ve virüsleri yok ederek, bedeninizi daha sağlıklı hale getirecektir. Antibiyotik etkisi kanıtlanmıştır. İçerisindeki curcumin isimli madde zerde.alın bu kadar güçlü olmasının tek sebebidir aslında. Hücre zarına pozitif etki göstererek, enflamasyonu azaltır.
6. Kefir
En iyi probiyotik kaynağı! Bağışıklığınızı en üst seviyeye çıkarmaya aday olan kefir ile sağlıklı olmamak pek de mümkün olmasa gerek… Bağırsak sağlığına özellikle etki eder çünkü çok fazla yararlı bakteri içermektedir. Süt ile yapılan ve midenizi asla rahatsız etmeyen özellikle de olması en büyük artılarından. Laktoz intoleransı olan insanların da rahatlıkla tüketebileceği bir doğal antibiyotik olan kefir, bedeninizin yeniden kendine getirecektir. Çok eski yıllarda Kuzey Kafkasya bölgesinde özellikle Çerkeşler tarafından yapılan bir mucizedir. Sizde günlük olarak sadece 1 bardak kefir tüketerek, kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.
7. Kekik
Halk arasında birçok hastalığa şifa kaynağı olan kekik, çayı, kendisi veya yağı olarak da kullanılmaktadır. Tüm dünyada doğal antibiyotik olarak kabul edilmiştir. Bedeni adeta bir kalkan gibi korumaktadır. Hücre koruma sistemine etki ederek, bedeni hastalıklara karşı korur. Yoğun şekilde fenolik bileşikler içermektedir. Kekik gıda sektörü dışında, tıp, eczacılık ve kozmetik alanında da kullanılmaktadır. Bağırsak iltihabını iyileştirir, sinirleri kuvvetlendirir, iştah giderir, idrar söktürür, hazmı kolaylaştırır, adet düzenler ve bedeni kuvvetlendirir. Bu mucizevi bitkiyi mutfağınızdan eksik etmeyin, bizden söylemesi!
8. Kırmızı Biber
Birçok zengin içerikli bitkiler gibi kırmızı biber de içerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla genel vücut sağlığına oldukça etkilidir. C vitamini içeriğinden dolayı güçlü bir antioksidan etkisi gösterir. Patlıcangiller familyasından olan kırmızı biber yüksek verimliliği ile yeşiline göre daha fala etkilidir. İçeriğindeki etken madde kapsaisin maddesinin diyabeti de önler ve kötü kolestorolü düşürücü etkisi bulunmaktadır. Vitamin dışında beta-karoten ve antioksadan etkisi ile de kalp rahatsızlıklarını önler, antibiyotik etki gösterir. Ayrıca 100 gramında 37 kcal kadar kalori bulunmaktadır, bilginize!
9. Bal
İşlem görmemiş ham balın ve arı ürünlerinin beslenmedeki önemi artık kanıtlanmıştır. İçerdiği doğal vitamin ve mineraller ile birçok hastalığın yanı sıra yorgunluk, halsizlik ve uykusuzluk gibi sorunlara karşı bağışıklık sisteminiz güçlendirir… Solunum yolu enfeksiyonlarına, mide sorunlarına ve özellikle ülsere karşı koruma sağlar. Sadece gün içerisinde 1 tatlı kaşığı bal tüketerek bile doğal antibiyotik etkisi görerek, bedeninizi daha sağlıklı hissedebilirsiniz. Doğal bir şifa kaynağı olmasında dolayı yaralar üzerinde bile etkilidir. Vücuda tam bir zırh görevi gösterir. Özellikle tarçın ile tüketilmesi daha iyidir.
10. Elma Sirkesi
En iyi antibiyotiklerden olan elma sirkesi, bedeninizi yeniden yaratacak. Cildinizi yatıştırır, mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Bağırsak hareketlerinin düzenler. Diş temizliğinde kullanılabilir. Antiseptik özelliği ile de bakterilere karşı savaş açar. Düzenli olarak kullanıldığında vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. Tok tutucu özelliği ile de diyetlerde çok sık kullanılmaktadır. Beden dışında antiseptik özelliğinden dolayı ev temizliğinde dahi kullanılan bir mucize olan elma sirkesini, hayatınızdan asla çıkarmamanızı öneriyoruz.
KAYNAK: https://dergice.com/kendinizi-cok-daha-iyi-hissetmenizi-saglayacak-dogal-antibiyotikler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder