Farklı tatlar denemek isteyen herkesin hoşlanacağı dünya mutfağından pratik yemek tarifleri listesi ile karşınızdayız. Tüm dünya mutfaklarından lezzetleri evinizin mutfağına taşımanız mümkün. Evinizin mutfağını, dünya mutfağına çevirebileceğiniz bu lezzetleri çok beğeneceğinizi garanti ediyoruz. Dünya mutfağından zengin görsele sahip, profesyonel aşçıların misafirlerine sunduğu pratik yapımı olan yemek tarifleri davet sofralarında vazgeçilmeziniz olacak. Deneyen herkesin seveceği bu yemekleri sevdiklerinize sunmak isterseniz, buyrun listemize bir göz atalım!
1. Feijoada
Sambayla tanıdığımız Brezilya’nın mükemmel lezzeti feijoada aklınızı başınızdan alacak. Bu nefis lezzeti yapmak için öncelikle tereyağını bir tavada eritiyoruz. Eriyen tereyağında sarımsakları soteliyoruz. Sotelenen sarımsaklara biberi ekleyip karıştırıyoruz. Biber de piştikten sonra patatesi ekliyoruz. Patatesler kavrulduktan sonra domatesi ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Domates de iyice yumuşayıp suyunu bıraktıktan sonra üzerini geçecek kadar kaynar su ekliyoruz. Bu esnada baharatları ekliyoruz. Ayrı bir tencerede Meksika fasulyesini haşlıyoruz. Haşlanan Meksika fasulyesini ve pirinçleri de yemeğe ilave ediyoruz. Son olarak yağsız bir tavada kızarttığımız tofuyu yemeğimize ekleyip altını kapatıyoruz. Hepinize afiyet olsun!
2. Gulaş
Gulaş, Macarların en sevilen, tüm dünyada beğeni kazanmış lezzetlerinden biridir. Gulaş için; yağları geniş bir tencerede kızdırıyoruz. Sonra üzerine soğan ve sarımsakları ekleyip soteliyoruz. Tüm baharatları ekledikten sonra 2-3 dakika karıştırıp etleri ekliyoruz. Etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine salça ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Ayrı bir kasede un ve yemeğin suyundan bir kepçe alıp pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırıyoruz. Karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!
3. Kadayıf Schnitzel
Viyana’nın dünya mutfağında en sevilen lezzetlerinden biri olan schnitzel evde yapımı son derece pratik yemek tarifleri arasındadır. Dış kaplamasında kadayıf kullanacağımız schnitzel çıtır çıtır lezzetiyle yemesi son derece keyiflidir. Kadayıf schnitzel için; tavuk göğsünü inceltiyoruz. İnceltme için üzerini bıçakla çizdiğimiz tavuk göğüslerinin üzerini streç filmle kapatıp ev dövücüyle dövüyoruz. İncelttiğimiz tavukları bir kenara alıyoruz. Dış kaplama için üç farklı kaseyi tezgaha alıyoruz. Kaselerden birine unu, birine kadayıfı, birine de kremayla çırptığımız yumurtayı koyuyoruz. İncelen tavukları önce una sonra yumurtaya en son kadayıfa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. İşte bu kadar! Kadayıf schnitzel hazır. Servis önerisi olarak yanında patates salatası kullanabilirsiniz.
4. Kuzu Tajin
Fas mutfağının tüm dünyanın beğenisini kazanmış kuzu tajin pilavla çok yakışır. Kuzu tajin yapımına incecik doğranmış soğanları tereyağında hafif karamelize olana kadar soteliyoruz. Ardından etleri ekleyip kavuruyoruz. Etler kavrulduktan sonra baharatları, et suyunu ve sarımsakları ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz suyunu çektikten sonra kuru erikleri, balı ve limon kabuğu rendesi ekleyip karıştırıyoruz. 5-10 dakika kadar kapağı kapalı pişirdikten sonra altını kapatıyoruz. Arap mutfağının kuru meyve ve balı etle buluşturan farklı lezzeti kuzu tajin hazır. Afiyet olsun!
5. Mantarlı Risotto
Akdenizin sevilen mutfağı İtalya’nın lezzeti risotto, bizim mutfağımızdaki pilava benzer. Mantarlı risotto yapmak için; ince ince doğranan soğanı ve ezilmiş sarımsağı zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine porçini mantarlarını ekleyip 2-3 dakika kadar daha soteleme işlemini sürdürüyoruz. Mantarlar da sotelendikten sonra yıkanıp süzülmüş pirinçleri ve tavuk suyunun yarısını ekliyoruz. Pirinç tavuk suyunu çekene kadar ara ara karıştırıyoruz. Sonra kalan tavuk suyunu da tuz ve baharatlarla birlikte ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu çektikten sonra risottomuzu demlenmeye bırakıyoruz. Demlendikten sonra tereyağı ve parmesan peynirini ekleyip karıştırıyoruz. İsterseniz porçini mantarı yerine kültür mantarı kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!
6. Meksika Kahvaltısı
Zengin Meksika mutfağının her yemeği gibi kahvaltısı da inanılmaz lezzetlidir. Meksika kahvaltısını hazırlamak son derece pratiktir. Farklı tatlar denemek isteyen herkes evde rahatlıkla hazırlayabilir. Meksika kahvaltısı için öncelikle salsa sosu hazırlıyoruz. Ardından haşlanmış Meksika fasulyeleri, taze soğanı ve baharatları karıştırıyoruz. Tortilla ekmeğinin üzerine sırayla Meksika fasulyeli karışımı ve salsa sosunu koyuyoruz. En son tereyağında beyazı pişmiş, sarısı az pişmiş yumurtayı ekliyoruz. Üzerini rende cheddar peyniri ve taze saoğanla süsleyip servis ediyoruz. Herkese afiyet olsun!
7. Pelmeni
Rus mantısı olarak bilinen pelmeni sunumuyla göze, lezzetiyle mideye hitap eden bir yemektir. Bizim mutfağımızdan Kayseri mantısına göre daha büyük taneler halinde hazırlanır. Pelmeni için önce iç harcını hazırlıyoruz. İç harç için; yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında soteliyoruz. Sotelenen soğanın üzerine kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Kıyma da kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ocağı kapatıyoruz. İç harcı soğumaya bırakıyoruz. Pelmeni hamuru için; derin bir kaba unu, yumurtaları ve tuzu alıp yoğuruyoruz. Çok sert olmayan bir hamur elde ettikten sonra hamuru beş eşit parçaya bölüyoruz. Her bezeyi ince olacak şekilde açıyoruz. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlak parçalar çıkarıyoruz. Yuvarlak hamur parçalarının içine harcı ekleyip kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayıp içine zeytinyağı ve tuz eklenmiş kaynar suda pelmenileri haşlıyoruz. Sarımsaklı yoğurt ile çok yakışan pelmeni hazır. Afiyet olsun!
8. Ramen
Doyurucu ve lezzetli Uzak Doğu lezzeti arıyorsanız ramen tam size göre. Besleyici ramen lezzeti için; tencereye tavuğu alıyoruz. Üzerine iki su bardağı su, sarımsak, zencefil, taze soğan ve tuz ekleyip yarım saat kadar haşlıyoruz. Ardından haşlanan tavukları alıp istediğimiz şekilde doğruyoruz. Tavukları haşladığımız suyu süzüp içine soya sosu ve susam yağı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tencerede kabartma tozu eklediğimiz suda ramenleri haşlıyoruz. Haşlanan ramenleri süzüp bir kaseye alıyoruz. Üzerine soya sosu ve susam yağı eklediğimiz sudan birkaç kepçe koyuyoruz. En son haşlanan tavukları ve haşlanmış yumurta koyduğumuz ramen hazır. İsteğe göre soya filiziyle süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
9. Ratatouille
Fransız mutfağının animasyon filme adını vermiş pratik lezzeti ratatouille, vejetaryen ve hafif bir yemektir. Ratatouille hazırlamak için; alacalı soyduğumuz patlıcanları halka halka kesip, acısının çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz. Kabakların ve domateslerin de kabuklarını soyup patlıcanlarla aynı şekilde doğruyoruz. Tüm sebzeleri bir kaba alıp baharatlar, sarımsak ve zeytinyağıyla harmanlıyoruz. Yağlanmış fırın kabına sebzeleri hafif boşluk bırakarak diziyoruz. Üzerine tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısttığımız 190 derece fırında sebzeler pişene kadar –yaklaşık 25 dakika- pişiriyoruz. Bon appétit!
10. Soya Soslu Tavuk
Ülkemizde en çok aşina olduğumuz yabancı lezzetlerden biri de soya soslu tavuktur. Asya mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan soya soslu tavuk; birçok tavuk lokantasında bulabileceğiniz aynı zamanda evde de kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir yemektir. Soya soslu tavuk için; rendelenmiş soğan ve sarımsakla tavukları karıştırıyoruz. Üzerine baharatları, zeytinyağını ve soya sosunu ekleyip birkaç saat marine olması için buzdolabına koyuyoruz. Ardından yağladığımız tava ısındıktan sonra tavukları ve doğranmış biberleri kızartıyoruz. İşte bu kadar! Damak tadınıza göre tavuğun farklı bölgelerini de kullanabilirsiniz.
KAYNAK: https://dergice.com/dunya-mutfagindan-pratik-yemek-tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder