Bu Tereyağlı Yumurta Kapama videosunu paylaşan @mutfaksirlari na çok teşekkürler.
En kısa sürede deneyeceğim inş..
Canınızın istediği baharatlarla lezzetini de arttırabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeleri
- 3-4 adet yumurta (kişi başı istediğiniz gibi ayarlayın)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Kekik
- Servisi için isteğe göre maydanoz ya da taze biberiye
Yapılışı:
- Yumurtaları katı kıvamda haşlayın (kaynayan suya yavaşça bırakın ve 6 dakika kadar pişirin). Haşlanan yumurtaları soğuk suya birkaç dakika bekletin ve soyun.
- Soyduğunuz yumurtaları boyuna 2 parçaya bölün.
- Tavaya tereyağını alın ve eritin, baharatları istediğiniz miktarda ekleyerek karıştırın.
- Yumurtaların kestiğiniz kısımları tavaya gelecek şekilde koyun tuzu ve baharatları ekleyin.
- Kızgın yağı bir kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine sürekli gezdirerek 1 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
KAYNAK: https://mutfaksirlari.com/tereyagli-yumurta-kapama-tarifi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder