Tarçın Çayı Yapılışı ve Faydaları
Tarçın, defnegiller familyasında yer alan bir ağaçtır. Yapraklarını dökmeyen, boyu kısa olan bu ağaç cinsinin anavatanı Güney Asya ile Güneydoğu Asya’dır. Ülkemizde botanik bahçeleri dışında tarçın ağacı yetişmez. Ağacın körpe olan dalları kesilip dıştaki kabuğu soyulur ve kurutularak ezilir. Tropik iklimleri seven tarçın ağacından elde edilen kabuk ya da toz tarçın mutfakların vazgeçilmez baharatlarından biridir. Çin’de M.Ö. 3000’lerden beri tarçın kullanıldığı bilinmektedir. Sıcak suya bu odunsu baharatı eklemek hoş, aromatik ve lezzetli bir çay oluşturur. Son yıllarda araştırmalar tarçının sağlığı olumlu etkileyebilecek birçok özelliğinin olduğunu ortaya çıkarmıştır. Tarçın çayı kilo kaybını hızlandırmak, bağışıklığı artırmak ve kronik hastalıkları önlemek için kullanılabilir.