- 2 yumurta birinin sarısını üzeri için ayırıyoruz
- yarım su bardağı sıvı yağ
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım paket k.tozu
- 4.5 su su bardağı un (normal su bardağı)
- 1 tepeleme çay kaşığı tuz
İçi için malzemeler:
Yapılışı:
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım su bardağı kaşar
- arzuya göre tuz ve kalan baharat
Yapılışı:
- hamur malzemelerini derince bir kapta karıştırıyoruz. Hamur kendini toparlayana dek yoğuruyoruz.
- resimdeki gibi iki büyük beze elde ediyoruz.
- 1. bezeyi açıyoruz (yarım santim filan oluyor kalınlığı hemen hemen)
- daha sonra tepsiye yağlı kağıt koyuyor ve üzerine ilk açtığımız hamuru seriyoruz.
- üzerine yine resimdeki gibi yuvarlak şekilde patatesli harcı koyuyoruz. ( bu aşamada patatesli harç yerine peynir- maydanozlu ya da kıymalı bir iç olabilir ama bence dağılmasın diye patates en mantıklısı bir de benim patatesim kuzinelikti çok nişastalı idi. Sarı patates tercih etmek daha hoş olur.)
- ortasına da yine patatesli harcı kase gibi yapıp koyuyoruz.
- ardından ikinci hamuru açıyoruz. Burada dikkat edilecek husus ikinci hamur birazcık daha büyük açılsın ki patatesli harç kaplanabilsin.
- ikinci katı da örtünce kenarları bastırıyoruz, fazlalıkları kesiyoruz. (onları kenara alıyoruz iki üç tane minik poğaça çıkıyor ve de israf olmuyor.:))
- papatya yaprakları gibi kesiyor ve yan çevirip elimizle düzeltiyoruz.
- üzerine yumurta sarısı sürüyoruz susam serpip 200 derece pişiriyor, çayın yanında afiyetle yiyoruz.
- TADI ENFES OLUYOR İÇİNDE HARÇ OLMASI DAHA GÜZEL ÇITIR AĞIZDA DAĞILAN BİR TAT…
- AFİYET OLSUN
netten alıntıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder