ELMA DİLİMLİ TART |
MALZEME
Tart hamuru için
500 gr un
120 tereyağı(küpler halinde kesilmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta (soğuk)
1 kahve fincanı Pudra şekeri
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
2 ad büyük elma
Üzeri için
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Tereyağ, şeker mikser yardımı ile 15 sn karıştırılır. Sıvı yağ eklenir 5 sn daha karıştırılır. En son kabartma tozu ve un elenerek kademeler halinde eklenir.
( Unun yoğunluğuna göre ölçü eksik yada fazla olabilir) Hamur toparlanınca strec filme sarılarak 1 saat dolapta dinlendirilir. Elde edilen hamur merdane yardımı ile tart kalıbı büyüklüğünde ve 3 mm kalınlığında açılır. Daha sonra merdaneye sarılarak dikkatlice kalıba yerleştirilir. Dışarıda kalan fazla hamur merdanenin kalıbın üzerinden tekrar geçirilmesi ile kesilir. Böylece kenarları daha biçimli olacaktır. Üstüne çatal yardımı ile bir kaç delik açılır. İnce dilimlenmiş elmalar sırayla dizilir. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında rengi altın sarısı olana kadar 30-35 dakika pişirilir. Biraz soğudğunda üzerine tarçın ve pudra şekeri karışımı serpilir.
6 Kişilik
Hazırlama ve Pişirme süresi: 45 dakika
Hazırlama ve Pişirme süresi: 45 dakika
kaynak: sagliklimutfak.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder