MISIR UNLU PIRASALI KEK
malzemeler:
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağına yakın sıvıyağ (bir parmak eksik)
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 paket krema (200 ml.) (yoğurtta kullanabilirsiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- pulbiber
- 3 dal pırasa (beyaz kısımları)
- 1/4 demet maydanoz
- 1 su bardağı kaşar rendesi
- az tereyağ
- üzeri için çörek otu (opsiyonel)
hazırlanışı:
* Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
* Unları, kabartma tozunu ve tuzuda ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.
* Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım.
* Tereyağla yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerinede çörek otu serpiştirelim.
* 180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.
* Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm.
* Pırasa ve mısır unu birlikteliği kesinlikle muhteşem denenmesi gereken bir lezzet. Herkese sevgilerimi gönderiyor deneyecek olanlara afiyetler olsun diyorum..:)
Kaynak: https://herdemlezzet.blogspot.com/2013/11/misir-unlu-pirasali-kek.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder