İncir Uyutması Yapımı
- 16-17 adet kuru incir
- 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
İncirlerin üzerine sıcak su döküp 1 saat kadar iyice yumuşayana kadar bekletelim. İncirleri küçük küçük doğrayalım. Diğer tarafta sütü kaynatalım. Sütten bir su bardağı kadar alıp incirlerin üzerine döküp elinizle veya robot yardımıyla iyice ezelim. Ezip püre haline getirdiğimiz sütlü incire kalan sütü ve şekeri de ekleyip bir taşım kaynatalım, kaselere pay edelim ve üzerine kapak olacak şekilde tabak kapatalım, nemli bez örtüp uyumaya bırakalım (dinlendirelim). Ilıklaşınca dolaba alıp 1-2 saat soğutalım. Soğuyunca kapaklarını açıp uyandıralım :) İsteğe göre tatlı tabağına ters çevrilip üzeri süslenip servis edilir. Afiyet olsun.
TEŞEKKÜRLER HAMİDE ŞİRİN BOL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder