Etli Hamur Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo et
- 1 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Alabildiğine un
- Alabildiğine su
Etli Hamur Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar. Bu tarifimizde sizlerle kayınvalidemin nefis hamur tarifini paylaşacağım.
- İlk olarak etleri ince ve küçük parçalar halinde doğruyoruz ve yoğurma kabına koyuyoruz.
- Sonrasında kabımıza ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz.
- Tuz ve pul biberimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonrasında unumuzu ve suyumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Un ve su miktarını hamurun kıvamına göre ayarlıyoruz.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzdan bir miktar alıp rulo haline getiriyoruz ve parçalara ayırıyoruz. Ayırdığımız parçaları elimizle bir miktar açıp kızgın yağda kızartıyoruz. deneyen herkese şimdiden afiyet olsun:) Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com/etli-hamur/




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder