Porsiyonluk Rulo Pasta
- 6-8 Kişilik
- 10dk Pişirme, 35dk Hazırlama
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
Krema;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (toz olarak)
Arasına;
- Muz yada istediğiniz her hangi bir meyve. İsterseniz meyvesiz de yapabilirsiniz
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Krema için şanti ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi karıştırarak pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. (Koyu kıvamlı bir krema olacak)
- Ilınınca toz şantiyi ekleyip çırpın. Çırpmakta zorlanıyorsanız bir miktar süt ekleyerek çırpabilirsiniz. Sütü fazla koymayın krema cıvık olur az az kontrollü ekleyin.
- Yumurtaları şeker ile iyice çırpın. Daha sonra sıcak suyu ekleyip bembeyaz olana dek çırpalım. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek ilave edelim. Güzelce karıştırıp hamuru hazırlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp her yerine eşit miktarda olması için spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin.
- İnce olduğu için çok çabuk pişiyor dikkat edin. Fırından çıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapın. Üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın.
- Soğumuş keki açarak 8 eşit parçaya bölün. Kremayı sürüp muz yada başka meyve yerleştirip tekrar rulo yapın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun
KAYNAK: https://www.nefisyemektarifleri.com/porsiyonluk-rulo-pasta-5180470/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder