Porsiyonluk Rulo Pasta
- 6-8 Kişilik
 - 10dk Pişirme, 35dk Hazırlama
 
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
 - 1 çay bardağı şeker
 - 3 yemek kaşığı sıcak su
 - 1 su bardağı un
 - 1 vanilya
 - 1 kabartma tozu
 
Krema;
- 2 su bardağı süt
 - 2 yumurta sarısı
 - 1 çay bardağı şeker
 - 2 yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket krem şanti (toz olarak)
 
Arasına;
- Muz yada istediğiniz her hangi bir meyve. İsterseniz meyvesiz de yapabilirsiniz
 
Porsiyonluk Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Krema için şanti ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi karıştırarak pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyip ocaktan alın. (Koyu kıvamlı bir krema olacak)
 - Ilınınca toz şantiyi ekleyip çırpın. Çırpmakta zorlanıyorsanız bir miktar süt ekleyerek çırpabilirsiniz. Sütü fazla koymayın krema cıvık olur az az kontrollü ekleyin.
 - Yumurtaları şeker ile iyice çırpın. Daha sonra sıcak suyu ekleyip bembeyaz olana dek çırpalım. Kuru malzemeleri bir kapta karıştırıp eleyerek ilave edelim. Güzelce karıştırıp hamuru hazırlayalım.
 - Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp her yerine eşit miktarda olması için spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk pişirin.
 - İnce olduğu için çok çabuk pişiyor dikkat edin. Fırından çıkan kekimizi bir başka yağlı kağıdın üzerine ters çevirip rulo yapın. Üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın.
 - Soğumuş keki açarak 8 eşit parçaya bölün. Kremayı sürüp muz yada başka meyve yerleştirip tekrar rulo yapın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun
 










KAYNAK: https://www.nefisyemektarifleri.com/porsiyonluk-rulo-pasta-5180470/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder