16 Mart 2021 Salı

Alinazik Makarna Tarifi


Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri de hiç şüphesiz Alinazik! Közlenmiş patlıcanı ve sotelenmiş etiyle gönüllerimize taht kurmuş bu enfes yemek, bugün farklı, daha pratik ve daha doyurucu bir versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Kuşbaşı et yerine kıymayla hazırlanıyor, patlıcanlı sosuna enfes Filiz Makarna eşlik ediyor!

Haydi hazırsanız sizi mutfağa alalım, patlıcanları közleyip tencerelerin altını açalım. "Et sert oldu" derdi olmadan, mutfağa yeni girmeye başlayanların dahi kolaylıkla hazırlayabileceği bu Alinazik uyarlaması, vazgeçilmezlerinizden olmaya geliyor.

Akşam yemeklerine ve davet sofralarına çok yakışacak Alinazik makarna tarifi, her çatalda yiyenleri mutlu edecek.


Tarifin yapılış aşamalarını videodan izleyebilirsiniz.



KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika




Alinazik Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket
    Burgu Makarna
  • 400 gramdana kıyma
  • 1 adetkuru soğan
  • 2 adetsivri biber
  • 4 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıpul biber
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 su bardağısıcak su
  • 2 yemek kaşığıtereyağı
  • 2 dişsarımsak(ezilmiş)
  • 5 adetpatlıcan(közlenmiş)
  • 1 su bardağımakarna suyu(sıcak)
  • 3 yemek kaşığısüzme yoğurt(oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığımaydanoz(kıyılmış)

Alinazik Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı derin bir tavada rengi kahverengi olana kadar kavurun.

  2. Üzerine ufak küp doğranmış soğanı, biberleri, zeytinyağını ve baharatları koyup kavurmaya devam edin.

  3. Son olarak salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavurun ve sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

  4. Filiz Burgu Makarna'yı kaynar bol tuzlu suda haşlayın. Haşlama suyundan bir su bardağı ayırın ve süzün.

  5. Büyük bir tavada tereyağını eritin, sarımsakları ve doğranmış köz patlıcanları ekleyip 2 dakika soteleyin.

  6. Tavaya sıcak makarna suyunu koyun ve suyu çekene kadar pişirip ocaktan alın.

  7. Sıcak patlıcanlı karışıma azar azar oda sıcaklığındaki süzme yoğurdu ekleyip yedirin.

  8. Son olarak sıcak makarnayı ekleyip patlıcanlı karışımla harmanlayın ve sıcak olarak servis tabağına alın.

  9. Üzerine kıymalı sostan koyun, hafifçe maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun.




































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!

Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...

40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI - NaLaN'ın ATÖLYESİ

  SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI  ...