Hem Sağlıklı Hem de Kolay: Lor Peyniri Tarifi
Tazecik domatesler, mis gibi salatalıklar, fırından yeni çıkmış ekmekler ya da lavaşlar... Yanına zeytin, zeytinyağı ve bolca yeşillik... Bu sofranın hiç şüphesiz olmazsa olmazı ise yine tazecik bir peynir. Evde yapıldığında lezzetlenen, mütevazılığıyla hep çok sevdiğimiz lor peyniri de ekleyelim şu güzel sofraya. Tüm keyfiniz ikiye katlansın, sadece sabah kahvaltısı olarak değil, dilediğiniz öğünde tüketebileceğiniz lezzetlere dönüşsünler.
KAÇ KİŞİLİK
900 gram
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika
Lor Peyniri Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kg.çiğ süt
- 1 çay bardağılimon suyu
- 1 yemek kaşığıelma sirkesi(üzüm sirkesi de olur)
Lor Peyniri Tarifinin Püf Noktası
Tuzlu bir şekilde tüketmek isterseniz kaynatma aşamasında içerisine tuz ilave edebilirsiniz. Kaynama noktasına gelmeye başladığında limon ve sirkeyi ilave edin mutlaka. Kesildikten 5-6 dakika sonra ocaktan almaya da özen gösterin. Hazırladığınız peynir kapalı, kuru ve hava almayan bir kabın içerisinde buzdolabında muhafaza edildiği takdirde 1 hafta kadar dayanabilir.
Lor Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir tencerenin içerisine çiğ sütü aktarın.
Kısık ateşte karıştıra karıştıra sütünüzü kaynatmaya başlayın.
Kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave ederek güzelce karıştırın.
Sütünüzde kesilmeler gözlemleyeceksiniz. Bu kesilmeler başladıktan 5-6 dakika sonra sütünüzü ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar iyice ayrışması için bekletin.
Ardından bir süzgeç yardımıyla kesilen parçaları alın ve tülbentin üzerine aktarın. Güzelce fazla suyunu süzdürün. Bir süre daha fazla suyunun süzülmesi için bir köşede bekletin.
Ardından afiyetle tüketin. KAYNAK: https://yemek.com/tarif/lor-peyniri/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder