Yonca poğaça malzemeleri
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 veya 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 50 gram ılık margarin
- 1 küçük paket yaş maya
- 2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
- Alabildiği kadar un
İç harcı için;
Üzeri için
Yonca poğaça yapılışı
Un ve yumurtanın sarısı hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırın. Yavaşça unu ekleyin. Hamurunuz kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olsun ve iyice yoğurun ki güzel kabarsın. Hamurunuzu iyice sarıp 1, 5 veya 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler alın. Önce çay tabağı kadar açın. Bıçakla orta kısma gelmeden 4 tarafından kesin. Kestiğiniz her kısmın ortasına biraz beyaz peynir koyun ve yaprak şeklinde içe doğru kıvırarak hamurun içine doğru sıkıştırın. Diğer üç kısmı da aynı şekilde tek tek içe doğru getirip uçlarını iyice sıkıştırın ve çiçek şeklini alınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kırmızı biberi bıçakla veya yuvarlak oyacakla kesin poğaçaların tam ortasına yerleştirin ve tepside en az 25 dakika dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip servis yapın.
Peynirli tava böreği tarifi
Peynirli tava böreği malzemeleri
- 2 adet hazır yufka
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
Peynirli tava böreği iç harcı
- Maydanoz
- Tulum peyniri
- Lor peyniri
- Beyaz peynir
Peynirli tava böreği yapılışı
Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek peynirlerle maydanozu üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.
Kaşarlı çıtır patates tava tarifi
Kaşarlı çıtır patates tava malzemeleri
- 3 adet orta boy patates
- 2 adet yumurta
- 1 bardak kaşar peyniri(rendelenmiş)
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pul biber, karabiber
Kaşarlı çıtır patates tava yapılışı
Patateslerin kabukları soyulup rendelenir. Patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce karıştırılır. Yanmaz-yapışmaz tabanı geniş bir tavaya sıvı yağ konulur. Yağ ısındığında patatesli karışım tavaya dökülüp düzeltilir. Orta ateşte ağzı kapalı kızartılır. 5dk sonra tabak yardımıyla ters çevrilir tekrar kapağı kapatılıp pişirilir. İki tarafı da kızarınca servis tabağına alınır.
Sucuk sote tarifi
Sucuk sote malzemeleri
- Dilimlenmiş sucuk
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Sucuk sote yapılışı
Biberleri yıkayıp tohumlarından arındırın ve doğrayın. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız biberleri koyup, ocağın üzerine alın. Ara ara karıştırarak orta ateşte biberler yumuşayana kadar soteleyin. Dilimlenmiş sucuğu ilave edip 5 dakika soteledikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ilave edip karıştırın. 5 dakika daha soteleyip, servis tabağına aktarın ve servis edin.
Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri - Yemek Tarifleri (posta.com.tr)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder