Çıtır Patlıcan Çubukları
Çıtır Patlıcan Çubukları
Malzemeler :
2 tane ince patlıcan
1 yumurta
Galete unu veya mısır unu
Soğan tozu, sarımsak tozu, tuz (ya da dilediğiniz baharatlar)
Avokado yağı veya ısıya dayanıklı bir sıvı yağ
Patlıcanların kabuklarını soymadan, parmak kalınlığında kesiyoruz. Patlıcanlar ne kadar ince olursa o kadar çıtır oluyor.
Bir kapta yumurtayı çırpıyoruz. Bir buzdolabı poşetinde de galete unu veya mısır unu ile baharatları karıştırıyoruz.
Patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya buluyoruz. Fazla yumurtasını akıtıp, patlıcanları kuru karışımın olduğu poşete atıp, poşeti sallayarak karışımın patlıcanların her yerine bulaşmasını sağlıyoruz.
Patlıcanlları yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üstüne salataya gezdirir gibi yağ döküyoruz. Ben bu yağı fırça ile dilimlerin her yerine yedirdim.
Benim biraz harcım arttı. Ziyan olmasın diye havuç da dilimledim ve havuçları da aynı işlemelere tabi tuttum.
200 derece altlı üstlü fırında kızaran kadar pişirdim. Ortalama 20-25 dk sürüyor. Ben acı sosla yedim ama sarımsaklı yoğurtla da harika oluyor.
Tarifin notu : Bu tarifte mısır unu kullanırsanız, çıtır çubuklarınız glutensiz olur. Galete unu ile yaparsanız glutenli ama daha da çıtır olur. Sağlık durumunuza göre ayarlayabilirsiniz.
#patlıcanÇıtır Patlıcan Çubukları (semaozpekmezci.com)
Okuyucunun Dikkatine
Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...
SALON - YATAK ODASI TAKIMI İĞNE OYASI DÜĞÜMÜ İLE YAPILIYOR Adım adım resimli ve videolu anlatım 40 İĞNE OYASI - İĞNELİK İLE MOTİF YAPIMI ...
-
Merhabalar Sizi Mor Kızım Kelebek Çiçeğim ile tanıştırayım. Uzun süredir aklımda sizlere bu güzelliği göstermek ama unuttum...Hep a...
-
Yemeklerde Kullanılan 5 Temel Soslar Hangileridir? Profesyonel mutfakta 5 temel sos lezzet unsuru olmanın ötesinde bir sistemin omurgasıdı...
-
Bir kilo Tereyağı (Dürüstlük) Bir fırıncıya her zaman yarım kilo tereyağı satan bir çiftçi varmış. Bir gün fırıncı, çiftçinin tereyağını d...
-
-
Velute Sos (Veloute) nedir, nasıl yapılır? Velute Sos (Veloute), Fransız mutfağında en yaygın kullanılan soslardan biridir. Farklı tarifle...
-
-
Baykuş şeklinde çıngırak örmek ister misiniz
-
-
Hollandez Sosu Nedir, Nasıl Yapılır? Fransız mutfağı denince akla hemen soslar geliyor. En sevilen Fransız Mutfağı soslarından birisi Hollan...
-
Amigurumi Örgü Telefon Kılıfı Nasıl Yapılır: Tablolar ve Tarifler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder