Herkesin Bayılacağı 3 Lavaş Tarifi Fikri!
✳️LAVAŞLI ETLİ BÖREK
İçindekiler:
- 2 yumurta
- Süt
— lavaş
- Dolmalık biber
- Peynir
- 400 gr kıyma
Yumurtaları kırıyoruz, sütü ekliyoruz, çırpıyoruz ve karıştırıyoruz.
Bir fırın tepsisine bir pide yaprağı koyun, pide ekmeğinin bir kısmını yumurta karışımına ince ince doğrayın.
Tatlı biber ve peyniri kesin, bir kaseye koyun. Kıyma, tuz, karabiber ekleyin ve karıştırın.
Pide ekmeğinin altına, yumurta karışımının bir kısmını pide ile, üzerine kıyma ile doldurmanın üzerine, kenarlarını bükün ve kalan karışımın üzerine pide ile yayın. Tartın kenarlarını yağlayın ve 180 derecede 35-40 dakika pişirin.

✳️ ATIŞTIRMA BORULARI
İçindekiler:
- 2 haşlanmış yumurta
- Mayonez
- Sarımsak
— lavaş
- Jambon
Yumurtaları rende üzerine sürüyoruz. Tuz, mayonez ve bir diş sarımsak ekleyin. karıştırıyoruz.
Lavaş dikdörtgen şeklinde kesilir, yumurta dolgusu ile yağlanır, bir dilim jambon konur ve bir tüp haline getirilir. Tüpleri altın rengi olana kadar bir tavada kızartın.

✳️ ARMUTLU SÜZME RULO
İçindekiler:
- 200 gr süzme peynir
- 3 yemek kaşığı Ekşi krema
- 2 yemek kaşığı. Bal
- Armut
— lavaş
- Yumurta
Bir kapta süzme peynir, ekşi krema ve balı karıştırın, karıştırın.
Armutları küp şeklinde kesin ve ekleyin, karıştırın.
Dolguyu lavaşın üzerine yayın ve rulo haline getirin. Bir yumurta ile yağlayın ve 180 derecede 15 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder