Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz bu nefis kışlık kahvaltılık sos tariflerini hemen yapmaya başlayalım. Kış sabahları çok daha güzel geçsin!
Lezzetli Hayat yazarlarından öneriler, tarifler ve mekânlar...
•Ebru Erke: Kayısının kurusu ünlendikçe tazesini bulmak hayal oldu. Malatya kayısısının şanı dünyaya yayılmış ama tazesini ülkemizde bulup yiyemiyoruz. Bu özel ürünü, tezgâhlarda görmememizin en büyük sebebi, hemen hepsinin kurutuluyor olması.
• Danilo Zanna: Lazanya mı? Kayseri yağlaması mı? Bu iki yemek özel hamurları, domates ve kıymalı soslarıyla görsel açıdan birbirine çok benziyor. Bu nokta; Türk ve İtalyan mutfağını kardeş yapan özel bir konu. İkisi de kat kat hazırlanan, bereketli ve nefis ev yemekleri...
• Vedat Milor: Patmos Adası’nda en beğendiğim lokanta Tsipouradiko oldu; favalı karamelize ahtapotları bir başyapıt. Atmos’taysa carpaccio’yu ve yumurtalı yemekleri sevdim. Eşim burada ‘Yunan kahvesi’ ısmarlarken “Aslında bu Türk kahvesi” diye düzelttiler. Haberin devamı...
• Somer Sivrioğlu: Ceviche’nin tarihi 3 bin yıl geriye, yani İnka uygarlığının bile öncesine gidiyor. Türkiye’de tek pişirme metodunun ısı olduğunu düşündüğümüz için ceviche’de hatalı bir şekilde ‘çiğ balık’ tabirinin kullanıldığını biliyorum. Halbuki ceviche asitle pişen bir yemek… Haberin devamı...
Reçel yalnızca en tatlı meyvelerden olur diye düşünüyorsanız damağınızı yeni bir yolculuğa hazırlamanın vaktidir. Tarifini işin ehlinden püf noktalarıyla birlikte dinlerseniz acı biberlisi de olur, cevizlisi de. Ege’den Anadolu’ya bu topraklarda uzun yıllardır yapılan öyle farklı geleneksel tarifler var ki Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bilenlerine anlattırdık.
10 yılda 50 ülkeyi gezen tarih öğretmeni Temel Kahveci “Gezginlik turistik bir faaliyet değildir. Parayla yapılmaz, istekle yapılır!” diyor. Farklı kültürleri tanımanın fikirlerini zenginleştirdiğini ve dahası mesleğine de katkısı olduğunu söyleyen Kahveci, birçok öğretmen ve öğrenciye ilham vermiş.
Patlıcanla hazırlanan yemekler mutfağımızın en özel yanlarından biri. Mis gibi karnıyarıklar, imambayıldılar, musakkalar ve daha pek çok klasikleşmiş patlıcanlı yemeğimiz var. Ancak siz klasiklerin dışına çıkmak, patlıcanı bugüne dek belki de hiç denemediğiniz şekilde değerlendirmek isterseniz onun da en lezzetli yolları işte şimdi karşınızda.
Börek
Sunumuyla Olay Yaratır: Patlıcanlı Mantarlı Strudel Börek
Blog sayfamda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğum bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sorumlu tutulamayacağımı önemle hatırlatırım.
GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN DEĞERLİDİR!
Zaman ayırıp, yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Yorumlarınız onaylandıktan sonra görüntülenecektir. Reklam ve hakaret içeren yorumları yayınlamıyorum. Düşüncelerinizi bekliyorum...