ELMALI GÜL TARİFİ |
Bir sonraki brunch veya tatlı kriziniz için güzel bir fikre mi ihtiyacınız var?
Bu elma gülleri sizi etkileyecek eminim!
Türkiye' de hazır hamur olmadığı için biz klasik tatlı hamuru hazırlayabiliriz.
Temel Kurabiye Hamuru (Tatlı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr. tereyağ veya margarin.
- 1 su bardağı pudra şekeri (125 gr. )
- 1 paket vanilin.
- Un (360 gr. ) Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
Sonra, üç orta boy elmayı alın, yıkayın ve çekirdeklerini ayırın, ardından ince dilimler halinde kesin. Elmaların kabuklarını soymayın. Kabuk, elmanın rulolarımızda bir arada kalmasına yardımcı olacaktır.
Daha sonra, ocakta kaynayan biraz su, şeker ve limon suyu alın. İyice ve kabarcıklı bir şekilde, elma dilimlerini dikkatlice ekleyin ve yaklaşık üç dakika kaynatın. Elmaların yumuşak ve esnek olmaları lazım.
Bunları hemen hemen kuruyana kadar bir kağıt havlu üzerine boşaltın.
Elmalarınız soğurken hamurunuzu açmaya başlayın.
Daha sonra, tarçınlı şeker karışımınızı hamur yüzeyine serpin.
Bir pasta kesici (veya bir pizza kesici!) İle hamuru bir ince şeritler halinde kesin.
Ardından soğutulmuş elmaları dikkatlice her bir şeridin üzerine yerleştirin. Her bir hamur şeridini yavaşça döndürün.
Rulo haline getirildikten sonra, her ruloyu yağlanmış bir kek kalıbına yerleştirin.
Kızarana kadar 20 ila 25 dakika 180 derecelik bir fırında pişirin. Tel rafta soğutun ve tadını çıkarın! Bu tatlı rulolar öğle yemeğinde tatlılar için bir kaşık dondurma ile olduğu kadar iyidirler.
malzemeler
- 3orta boy elma
- 4yemek kaşığı şeker
- 2yemek kaşığı limon suyu
- Serpme için un
- 1rulo Pillsbury ™ soğutmalı Crescent Hamur Sayfası
- 5yemek kaşığı şeker
- 2çay kaşığı tarçın
Talimatlar
- 1Fırını 180 ° C'ye ısıtın. 9 normal boyutlu çörek bardağı yağlayın veya püskürtün.
- 2Elmaları yıkayın ve çekirdeklendirin. Her birini ince bir şekilde dilimleyin, kabuğunu açık bırakın.
- 32 litrelik tencerede, 4 su bardağı su, 4 yemek kaşığı şeker ve kaynatılan limon suyunu ısıtın. Elma dilimlerini ekleyin; Elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 3 dakika kaynatın. Onları kırmadan kolayca bükebilmek istersiniz.
- 4Elmaları süzün ve tamamen kuru ve soğumaya kağıt havluların üzerine yerleştirin.
- 5Çalışma yüzeyine un serpin ve hamur tabakasını açın. 5 yemek kaşığı şeker ve tarçınlı hamur yüzeyine serpin. Pasta kesici (veya pizza kesici) kullanarak, hamuru 9 (1 inç) şerit halinde kesin.
- 6Soğutulmuş elma dilimlerini her bir şeridin sonuna gelecek şekilde yerleştirin. Her bir şeridi dikkatlice sarın ve çörek fincanına yerleştirin.
- 720 ila 25 dakika arasında veya iyice kızarana kadar pişirin. Tavadan çıkarın ve soğutma rafında soğutun. Hizmet et ve tadını çıkar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder