TEPİK TURŞUSU
Bir-iki avuç biberi turşu olarak değerlendirmenin herhalde en pratik yöntemi ;
Biberleri yıkadım, saplarını kısalttım,
bir-iki yerinden deldim ve yarım litrelik
pet şişelere doldurdum. Dolması da
şart değil, ne kadar varsa. Aralarına
birkaç diş sarımsak kattım. Her şişeye
1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 1 çay bardağı
sirke, 1 çorba kaşığı sıvı yağ koydum
ve sıkıca kapağını kapattım. Bu konan
sıvılar şişeyi tepesine kadar doldurmuyor ama bu turşunun özelliği tam da burada. Mutfağın bir kenarına yere yatırarak koydum. Gelip geçtikçe ayağımla tepip şişenin dönmesini sağladım. Teptikçe şişedeki az sıvı bütün biberlere etki etti ve kısa zamanda sarardılar yani turşu oldular.
Misafir gelince, kısır veya mercimek
köftesinin yanında iyi gider.
Kaynak: nowacraft.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder